KSBL | Sarayın Sultanları seriyi 11 maça taşıdı!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi
'nde normal sezonun 12.haftasında BŞB Adana Basketbol ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray kadın basketbol takımı rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarken, sahadan 92-61'lik galibiyetle ayrılarak zirve takibini sürdürdü. Efe Güven'in öğrencileri ligde üstüste 11. galibiyetini elde etti.

Sarayın Sultanları mücadeleye Courtney Williams, Cansu Köksal, Pelin Derya Bilgiç, Kuanitra Holingsvorth ve Zofia Hruscakova beşiyle başladı. Maçın ilk çeyreğinde rakibine üstünlüğünü kabul ettiren takımımız, maç başındaki dengeyi Courtney Williams'ın üst üste iki üçlüğü ile bozdu. Zofia Hruscakova ve kaptanımız Cansu Köksal'ın sayılarıyla temposunu artıran takımımız 5:37'de çift haneli farkı yakaladı: 6-17. Dış atışlarda yüksek isabet kaydeden takımımız ilk çeyreği 17-30 önde kapadı. İkini çeyrek başa baş bir mücadeleye sahne olurken Mercedes Russell'ın boyalı alanda ağırlığını koymasıyla aradaki farkı korumayı başaran takımımız, Pelin Derya Bilgiç'in bitime 1 dakika kala kaydettiği üçlük ve Hruscakova'nın orta mesafe sayısıyla farkı 20'ye çıkardı. İlk yarı Galatasarayımızın 36-56 üstünlüğüyle geçildi. Düşük tempoda seyreden üçüncü çeyrekte Courtney Williams'ın devreye girmesiyle farkı açan takımımız, 04:15'te Hruscakova'nın sayısıyla farkı 30'lu hanelere yükseltti: 38-69. Çeyreğin kalan bölümünde oyuncu rotasyonunu kullanan takımımız, kaptan Cansu Köksal'ın sayısıyla son çeyreğe 45-75 önde girdi. Genç oyuncularımız Sude Yılmaz, Miray Balotu, Simge Tokmak ve Mısra Albayrak'ın son çeyrekte süre alarak farkı korumaya katkı verdikleri mücadeleyi Galatasarayımız 61-92 kazandı.

Dört basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği mücadelede Courtney Williams ve Cansu Köksal 16'şar sayı kaydederek takımımızın en skorer isimleri oldular. Zofia Hruscakova 14 sayı, 6 asistlik performans sergiledi. Mercedes Russell ise 12 sayı ve 9 ribauntluk benç katkısı verdi.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0