KBSL | Sarayın Sultanları galibiyet serisini sürdürüyor!


Galatasaray, Herbalife Nutrition Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Cimbom 95-97 kazandı. Galatasaray bu skorla birlikte ligdeki kazanma serisini on maça çıkardı. 

Courtney Williams 26 sayı ve 9 asistlik performansıyla takıma liderlik yaptı. Dış atışlarıyla ciddi bir katkı sunan Asena Yalçın 17 sayı üretti. Özellikle savunmada önemli rol üstlenen Anete Steinberga 12 sayı, 7 ribaunt ve 4 asist ile maçı tamamladı. Mercedes Russell ve Pelin Derya Bilgiç 12'şer sayılık katkı verirken yeni transferimiz Quanitra Holingsworth da 17 dakika süre aldı ve 10 sayı ile çift haneli sayı üreten oyunculardan oldu. 

İlk çeyrekte yoğunlukla dış atışlarla skor üreten Galatasaray, periyodun ortasında Mercedes Russell'ın akıl dolu basketiyle dengeyi yakaladı. Asena Yalçın'ın üç üçlük isabetiyle fark yarattığı ilk çeyreği Mersin ekibi 28-24 önde kapattı. 

Alina Iagupova'nın etkili oyununa Courtney Williams ile karşılık vererek çift hanelere çıkan farkı eritmeye çalışan Cimbom periyodu 28-20 geride bitirirken ikinci yarıya 56-44'lük skor dezavantajıyla geldi.

İkinci yarıda inanılmaz bir tempo ve performansla sahaya dönen Efe Güven'in öğrencileri, Asena Yalçın'ın üst üste iki üçlüğüyle ritm kazandı. Anete ve Holingsworth'un devreye girmesiyle hücum gücünü zenginleştiren Galatasaray, rakibine 13 sayı imkanı vererek rakip potaya 26 sayı gönderdi ve maçı dengeledi:  69-70.

Son periyotta Courtney atmaya devam ederken Mercedes'in boyalı alanda verdiği sayı katkısı ile rakibine üstünlük sağlayan Galatasaray, bitime 3:40 dakika kala Pelin Derya Bilgiç'in üçlüğüyle farkı 7'ye çıkardı: 81-88. Son saniyeye kadar süren çekişmede 39 saniyede Courtney Williams'ın orta mesafe sayısıyla 90-94 skor avantajı elde etti. Rakip takımda Alina Iakupova ekstra sayılarıyla farkın lehimize açılmasını engellerken, Williams 13 saniye kala potaya yüklenip çok kritik bir sayı kaydetti: 93-96.

Son 5 saniye kala Mersin temsilcisinde Anigwe basket faul alarak skoru eşitleme şansı yakaladı; fakat serbest atışında isabet bulamayınca sarı-kırmızılılar hücum avantajını eline geçirdi. Mercedes'in faul çizgisinde kaydettiği tek sayı sonrasında Alina hücumu değerlendiremedi ve büyük çekişmeye sahip olan karşılaşmayı Galatasaray 95-97 kazandı.

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0