Onyekuru için "zorunlu" satın alma şartı!

Galatasaray'da uzun süredir gündemde yer alan Henry Onyekuru için yeniden gündemde olma vakti.. Geçen sezon Monaco'dan kiralanan ancak Fransız ekibinin sezon sonunu beklemeden geri çağırdığı Nijeryalı kanat oyuncusu, kulübünde kadro dışı kaldıktan sonra yeniden Galatasaray'a dönmek istediğini bildirdi. Teknik direktör Fatih Terim'in de kadrosunda görmek istediği Onyekuru için zorunlu satın alma şartı opsiyonu gündeme geldi! 

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da yine yeniden Henry Onyekuru sesleri yükseliyor! Sarı kırmızılı formayı daha önce iki farklı dönemde giyen Nijeryalı kanat oyuncusunun üçüncü kez transferi gündeme geldi. Aynı zamanda Faslı futbolcu Younes Belhanda’nın menajeri olan William D’avila ile çalışan Onyekuru, yeniden forma giymek istediğini Galatasaray Kulübü’ne resmi olarak iletti. Geçtiğimiz perşembe günü başkan Mustafa Cengiz ve 2. başkan Abdurrahim Albayrak ile bir araya gelen Fransız menajer, Monaco’da uzun süredir kadro dışı olan Onyekuru’nun kariyerine Galatasaray’da devam etmeyi çok istediğini aktardı. D'avila, oyuncunun bonservisine sahip olan Monaco'nun ‘kiralık’ formülüne kesinlikle karşı olduğunu, ancak ‘sezon sonu satın alma şartıyla’ kiralama teklifini kabul edebileceğini söyledi. Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak bunun üzerine Monaco’nun Onyekuru’nun bonservisi için ne kadar istediğini sordu, D’Avila ise “7.5 milyon Euro” yanıtını verdi.

Sarı kırmızılılar, UEFA’nın ‘sattığın kadar al’ kısıtlamasının devam ettiğini gerekçe göstererek, söz konusu rakamı ödeyemeyeceklerini bildirdi. Taraflar önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelmek üzere sözleşirken, Galatasaray yönetimi mevcut şartlar altında Henry Onyekuru ile ilgili son kararını teknik direktör Fatih Terim ile görüştükten sonra verecek.

Eski Açık'ın yeni bölümünde Galatasaray tarihçilerinden yazar Melih Şabanoğlu oldu! Çanakkale Savaşı'nda Galatasaray Lisesi'nin katkıları, Galatasaray'ın kurucularından Bakiç Kardeşler ve  General Harrington Kupası gibi birçok konunun konuşulduğu yayını izlemeyi unutmayın! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0