STSL | Büyük takım reaksiyonu!

Süper Lig'de sezonun 15. haftasında Galatasaray, ezeli rakibi Trabzonspor'a deplasmanda konuk oldu. PFDK tarafından 5 maç men cezası alan teknik direktör Fatih Terim'in tribünden izlediği karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Arda Turan ve Oğulcan Çağlayan'dan gelirken, takımımız bu sonuçla zirvenin yeni sahibi oldu! 

Trabzon deplasmanına çıkan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ideal onbire yakın bir tercihle takımını sahaya sürdü. Radamel Falcao'nun aylar sonra takıma katılması ve Mbaye Diagne'nin eşinde görülen koronavirüs nedeniyle izolasyon altında olması nedeniyle forvette tercihi Oğulcan Çağlayan'dan yana kullanan Terim, savunmada da kırmızı kart cezası sona eren Marcao'ya formasını geri verdi. Trabzon deplasmanında Okan Kocuk - Omar Elabdellaoui, Marcao, Ryan Donk, Marcelo Saracchi - Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Younes Belhanda - Sofiane Feghouli, Arda Turan ve Oğulcan Çağlayan ile başlayan Galatasaray'da dikkat çeken detaylardan birisi Luyindama'nın bir kez daha kulübede olması ve Oğulcan'ın ileri uçta tercih edilmesi oldu. Galatasaray'da uzun bir süredir görülen "pozitif futbol" kapsamında milli aranın ardından teknik direktör Terim, savunmada bulduğu ikiliyi (Marcao - Donk) bozmaktan imtina ederken, ön tarafta da takım oyununa ve hücum prese oldukça uygun bir profil çizen Oğulcan'ı tercih etti. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte iki takım tempolu bir oyun ortaya koyarken, Trabzonspor'un savunma hattını oldukça ön tarafa çekmesi Galatasaray'da atakların savunma arkasına atılacak uzun toplarla olgunlaşmasını sağladı. Savunmada top tekniği yüksek olan iki ismin yanı sıra Taylan ve Emre'nin de merkezden savunma arkasına derin pas girişimleri kanatlardaki Arda - Feghouli gibi yavaş ancak tekniği yüksek isimlerin set hücumuna döndürmesini sağladı. Mücadelenin ilk şut girişimini 5. dakikada Sofiane Feghouli'nin ceza sahası dışından etkili şutuyla yapan Galatasaray, ilk 20 dakika içerisinde topu rakibine bırakırken savunmada set oyununu iyi oynadığını ve rakibine pozisyon vermediğini söylemek mümkün. Karşılaşmada 22. dakikada Taylan'ın arka direğe ortasında Oğulcan Çağlayan'ın şutu yan ağlarda kalırken, bu dakikanın ardından Trabzonspor üstüste 2 tehlikeli atak yakaladı ancak Okan Kocuk gole izin vermedi. Dakikalar 24'ü gösterirken kullanılan serbest vuruşta Vitor Hugo kafayı vurdu ancak Okan tabir-i caizse 90'dan topu çıkarttı. Bir dakika sonra gelişen atakta Nwakaeme ceza sahasına girip çaprazdan vurdu ancak bir kez daha Okan Kocuk topu kontrol eden isimdi. Karşılaşmanın 29. dakikasında Sofiane Feghouli arka adalesinden yaşadığı sakatlık nedeniyle kenara değişiklik işareti yaparken, 35. dakikada Ömer Bayram oyuna dahil oldu. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde Galatasaray aradığı golü buldu. İlk yarının üretken isimlerinden Emre Kılınç sağ taraftan başlattığı atakta Oğulcan Çağlayan ile paslaştı ve ceza sahasına girer girmez şutunda kaleci Uğurcan Çakır karşıladı. Dönen topta Arda Turan altı pasta gelişine vurdu ve top ağlarla buluştu. Golün ardından iki takım adına herhangi bir pozisyon olmadı ve ilk yarı sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında iki takım adına herhangi bir değişiklik olmazken, Galatasaray kontrollü oyununa devam etti. İkinci yarının üçüncü dakikasında sağ tarafta Omar - Emre Kılınç işbirliğiyle hazırlanan pozisyon set hücumuna dönüldüğünde savunma tarafından uzaklaştırılsa da, bir kaç dakika sonra sol tarafta Ömer'in başlattığı atakta Saracchi çizgiye inip kaleye denemesinde dönen topta Edgar Ié'nin elle oynamasına rağmen oyun devam etti. Galatasaray deplasmanda aradığı golü, sol taraftan gelişen üçüncü atakta 55.dakikada buldu. Ömer Bayram'ın savunma arkasına derin pasında Oğulcan Çağlayan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin ardından Oğulcan'ın golü geçerlilik kazanınca skor 2-0'a geldi. Golün ardından oyunun kontrolünü elinde tutan Galatasaray, karşılaşmada son 20 dakikalık bölümde yapılan değişikliklerin de etkisiyle oyunun kontrolünü rakip takıma verirken savunmada pozisyon vermemeye devam etti. Mücadelede normal sürenin son 5 dakikasına girilirken kenara gelen Oğulcan Çağlayan, yerini 66 gün sonra sahalara dönen Radamel Falcao'ya bıraktı. Kolombiyalı yıldız oyuncu karşılaşmanın son bölümünde ceza sahasında topla buluştuğu pozisyonda rakip savunmayı geçemedi.  Maçın son bölümüne kadar rakibine sadece 1 pozisyon veren takımımızda kaleci Okan Kocuk gösterdiği başarılı reaksiyonlarla kalesini gole kapatmayı başardı. 

Galatasaray aldığı bu sonuçla puanını 29'a çıkartırken, ligde oynadığı 14 maç sonunda liderlik koltuğuna oturdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0