STSL | Lider Galatasaray!


Galatasaray, Süper Lig'in 14. haftasında zorlu Trabzonspor deplasmanına çıktı. Sarı kırmızılılar etkili bir oyun ortaya koyduğu mücadeleyi kaptan Arda Turan ve Oğulcan Çağlayan'ın golleriyle 2-0 kazandı. Galatasaray bu sonuçla maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Trabzonspor Abdullah Avcı yönetiminde ilk mağlubiyetini aldı. Haftanın maçının hikayesini bir de istatistiklerin ve sayıların dilinden okuyalım..

Takım İstatistikleri

1: Galatasaray'ın Trabzonspor ceza sahasına açtığı 11 ortanın sadece 1 tanesi hedefi buldu. Sarı kırmızılılar bu alanda %9 ortalama yakaladı. Trabzonspor ise Galatasaray ceza sahasına 13 orta açtı ve bu ortaların sadece 1 tanesi hedefi buldu. Ev sahibi takım ise %7 oranında bir isabet sağladı.

3: Bu zorlu mücadelede toplam 3 kez korner kullanıldı. Bu kornerlerin 2 tanesini Galatasaray kullanırken 1 tanesini Trabzonspor kullandı.

9: Galatasaray, Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır'ın koruduğu kaleye tam 9 kez şut çekti. Bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 5 tanesi kaleyi buldu. Ev sahibi takım ise Okan Kocuk'un koruduğu kaleye toplam 12 kez şut çekti. Bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından olurken 4 tanesi kaleyi buldu.

11: Sarı kırmızılı takım bu zorlu mücadelede 11 kez pas arası yaptı. Ev sahibi takım ise 14 kez pas arası yaparak Galatasaray'ın bu alanda önünde bulundu.

13: Galatasaraylı defans oyuncuları defanstan toplam 13 kez top uzaklaştırarak bu alanda ev sahibi takımın futbolcularının önünde bulundular. Bordo mavili oyuncular 10 kez defanstan top uzaklaştırabildi.

%39: Galatasaray, hava topu kazanma oranında başarılı bir performans gösteremedi. Sarı kırmızılılar girdikleri hava topu mücadelelerinin %39'unu kazandı. Trabzonspor ise girilen hava topu mücadelelerinin %54'ünden başarıyla çıktı.

%46: Sarı kırmızılı takım ikili mücadele kazanma alanında rakibinin gerisinde kaldı. Galatasaray, girdiği ikili mücadelelerin %46'sından başarıyla çıkarken ev sahibi Trabzonspor %54 oranında ikili mücadele kazandı.

%53: Galatasaray bu zorlu deplasmanda %53 oranında topa hakim oldu. Sarı kırmızılılar oyunu kontrol ederken ev sahibi takımı fazla topla oynatmadı. Trabzonspor %47 oranında topa hakim oldu.

%60: Galatasaray, Trabzonspor'a karşı yüksek top kapma başarısı gösterdi. Sarı kırmızılı futbolcular %60 oranında başarıyla top kaparak rakibine fark attı. Bordo mavili ekip %49 oranında top kaptı.

%87: Sarı kırmızılı takım kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek pas isabeti istatistiğini bu maçta da devam ettirdi. Galatasaray, Trabzonspor gibi zor bir rakibe karşı %87 oranında pas isabetiyle oynadı. Ev sahibi takım ise %85 oranında başarılı pas yapmasına rağmen Galatasaray'a diş geçiremedi.

Oyuncu İstatistikleri

2: Karşılaşmanın en çok isabetli şut çeken isimleri çektikleri 3 şutun 2'si kaleyi bulan Oğulcan Çağlayan ve Emre Kılınç oldu. Oğulcan'ın çektiği 1 şut gol oldu.

4: Zorlu karşılaşmanın en çok adam geçen isimleri Galatasaray forması giyen futbolcular oldu. Marcelo Saracchi ve Ömer Bayram 5 adam geçme denemesinin 4'ünden başarıyla çıktı.

4: Maçın en çok top kapan ismi Trabzonspor forması giyen Lewis Baker oldu. Baker tam 4 kez top kaparak bu alanın lideri oldu. Lewis Baker'ı 3 kez top kapan Omar Elabdellaoui takip etti.

4: Maçın en çok pas arası yapan ismi 4 kez pas arası yapan Marcelo Saracchi oldu.

5: Karşılaşmada en çok top uzaklaştıran isim defanstan 5 kez top uzaklaştıran Marcelo Saracchi oldu.

9: Mücadelenin en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 13 ikili mücadelenin 9'undan başarıyla çıkan Ömer Bayram oldu.

70: Maçın en çok isabetli pas atan ismi Taylan Antalyalı oldu. Orta sahanın dinamosu olan genç isim attığı 73 pasın 70'ini takım arkadaşlarına başarılı şekilde ulaştırdı.

90: Zorlu mücadelede topla en çok buluşan isim orta sahanın kilit ismi, pas yollarının uğrak adamı Taylan Antalyalı oldu. Taylan 90 dakika sahada kalırken tam 90 kez topla buluştu.

%97: Maçın en yüksek yüzdeli pas atan ismi de attığı 36 pasın 35'ini takım arkadaşlarına başarıyla ulaştıran Ömer Bayram oldu. Ömer Bayram %97 oranında bir pas yüzdesiyle oynadı.

Hakem İstatistikleri

2: Maçın yan hakemleri toplam 2 kez ofsayt bayraklarını kaldırdılar. Bu ofsaytların 1 tanesi Trabzonspor'a 1 tanesi Galatasaray'a çalındı.

5: Hakem çaldığı faulleri toplam 5 kez sarı kartla cezalandırdı. Bu kartların 3 tanesi Galatasaray'a çıkarken 2 tanesi Trabzonspor'a çıktı. Sarı kart gören Taylan Antalyalı, Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü.

21: Maçın hakemi Halil Umut Meler zorlu mücadelede tam 21 kez faul düdüğünü çaldı. Bu faullerin 11 tanesini ev sahibi takım yaparken 10 tanesini sarı kırmızılı futbolcular yaptı. 


Eski Açık'ın yeni bölümünde Galatasaray tarihçilerinden yazar Melih Şabanoğlu oldu! Atatürk hangi takımlıydı, Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar mı kurdu? Cevaplar için yayını izlemeyi unutmayın!


Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!    

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0