STSL | Sancılı galibiyet..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Karagümrük deplasmanından mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, ligin 14. haftasında evinde Göztepe'yi ağırladı. Kırmızı kart cezası nedeniyle Fatih Terim'in tribünden izlediği ve Marcao'nun forma giymediği karşılaşmada takımımız 3 golle 3 puana uzanmayı başardı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Emre Kılınç, Arda Turan ve Sofiane Feghouli'den geldi. 

Cuma günü Karagümrük deplasmanında son dakikada yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrılarak 3 puan bırakan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kadroda zorunlu değişiklikler yaptı. Göztepe karşısında sahaya Okan Kocuk - Omar Elabdellaoui, Ryan Donk, Christian Luyindama, Marcelo Saracchi - Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Emre Kılınç - Arda Turan, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne onbiriyle çıkan Galatasaray'da ideal kadroya dönüş gerçekleşirken saha içi formasyonda da bilindik düzene döndü. Karşılaşmanın başlama vuruşuyla birlikte rakip yarı alanda baskılı başlayan ve pozisyon üreten Galatasaray, aradığı golü mücadelenin 4. dakikasında buldu. Hücum pres yapan Galatasaraylı oyuncular rakip savunmayı hata yapmaya zorladı ve Feghouli'nin kazandığı pozisyonda Diagne çaprazdan kaleye sert vurdu, kaleciden dönen topu Emre Kılınç düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. Bu golün ardından ön sahada baskıya devam eden Fatih Terim'in öğrencileri, rakip takım ceza sahası önünde yaptığı presle rakibini hata zorlarken, dönen topları da kazanmaya devam etti. Orta alandan savunma arkasına atılan toplarla rakip ceza sahasında tehlike yaratmayı başaran takımımız aradığı ikinci golü dakikalar 12'yi gösterdiğinde buldu. Ryan Donk'un savunma arkasına gönderdiği uzun topta Arda Turan ceza sahası dışında topla buluşurken, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı. Bu golün hemen ardından yapılan santra sonrasında geliişen Göztepe atağında konuk ekip maçtaki ilk sayısını kaydetti ve sol taraftan gelişen atakta Soner Aydoğdu topuk vuruşuyla direğin de yardımıyla topu ağlara gönderdi. Konuk ekibinin golünün ardından Galatasaray oyun olarak daha defansif bir görüntü sergilerken, Göztepe karşısında kontrolü elinde tutmayı başardı. Mücadelenin ilk yarısında 20 kez rakip ceza sahasına giren ve %66 topla oynama oranına sahip olan Galatasaray, mücadelede ilk yarının son dakikasında Diagne'nin golüyle skoru 3-1'e getirdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray adına herhangi bir değişiklik olmazken, konuk ekipte oyuncu değişikliği gerçekleşti. Mücadelenin 49. dakikasında Arda Turan'ın soldan getirdiği pozisyonda Mbaye Diagne topu ceza sahasında kontrol edemezken, bu pozisyonun ardından gelişen Göztepe atağında Halil Akbunar ceza sahası içerisinde çaprazdan şutunda Okan Kocuk'u geçemedi. Dönen topta Soner Aydoğdu altı pas üzerinden kaleye vurdu ancak üstten dışarıya gitti. Konuk ekip bu pozisyonda beraberlik şansına çok yaklaştı. Dakikalar 53'ü gösterdiğinde aracchi soldan ceza sahasına girdi, arka direğe doğru ortaladı ancak o bölgede hiç bir takım arkadaşı yok. Senegalli oyuncu ön direğe koşu yapmıştı. Bu dakikanın ardından beş dakikalık sekansta İzmir ekibi beraberlik golü için baskı kurarken, Galatasaray özellikle savunmada topu uzaklaştırma konusunda bir çok hatayı birlikte yapmayı başararak taraftarlarını korkuttu. Ancak dakikalar 59'u gösterdiğinde Taylan Antalyalı savunma arkasına müthiş bir pas bıraktı ve Sofiane Feghouli kaleciyle karşı karşıya pozisyonda skoru 3-1'e getirdi. Golün ardından oyun kalitesi düşerken, Galatasaray'da savunma oyuncularının zaman zaman pas hataları yaparak tehlikeye davetiye çıkarttığı görüldü. Mücadelenin dikkat çeken detaylarından birisi 65. dakikada kenara gelen Mbaye Diagne yedek kulübesine gitmek yerine doğrudan soyunma odasına giderken, rakibi karşısında 3-1 önde bulunan Galatasaray'da oyunun son bölümlerinde bile genç oyunculara şans tanınmaması oldu. Karagümrük deplasmanında kurtarıcı olarak 18 yaşındaki Ali Yavuz'u sahaya atan kenar yönetim, dakikalar 82 olduğunda 3-1'lik skora rağmen 28 yaşındaki Emre Akbaba'yı tecrübe ve özgüven kazanması (!) adına sahaya sürdü. Karşılaşmada normal süresinin son dakikasında savunma arkasına atılan topa Oğulcan yetişti ve ceza sahasına yerden pasını çıkarttı. Emre Kılınç sağ ayağıyla vuruşunda farklı şekilde dışarıya vurdu.. Galatasaray'da karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala Emin Bayram ve Bartuğ Elmaz oyuna dahil olurken, mücadelenin son dakikasında Ömer Bayram ceza sahasına girip çaprazdan şutunda kaleci Megyeri'yi geçemedi. Bu pozisyonun ardından Halil Akbunar ve Napoleoni'nin başrolde olduğu pozisyonda Okan Kocuk rakibinin gol atmasına izin vermezken, karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan mücadelenin bitiş düdüğünü çalarak 3 puanı 3 golle aldığımızı duyurdu.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 26'a çıkartarak ligde 13 maç sonunda zirveye ortak oldu. 

GALATASARAY 3-1 GÖZTEPE MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0