Süper Lig | 6 maç sonra gelen mağlubiyet..

Galatasaray, ligin 13.haftasında Fatih Karagümrük'e deplasmanda konuk oldu. Zorlu mücadeleyi ev sahibi ekip Ndao ve Mevlüt Erdinç'in golleriyle 2-1 kazanırken, Galatasaray'ın tek golü ise penaltıdan Mbaye Diagne'den geldi. Haftayı puansız kapatan sarı kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim kırmızı kart gördü. Haftanın açılış mücadelesinin hikayesini bir de sayıların ve istatistiklerin dilinden okuyalım..

TAKIM İSTATİSTİKLERİ

11: Galatasaray 11 kez pas arası yaparak bu alanda rakibine karşı üstünlük sağladı. Ev sahibi takım 8 kez pas arası yapabildi.

13: Zorlu mücadelede toplam 13 kez korner kullanıldı. Bu kornerlerin 9 tanesini Galatasaray kullanırken 4 tanesi Fatih Karagümrük kullandı.

15: Sarı kırmızılı takım Fatih Karagümrük deplasmanında rakip kaleye tam 15 şut çekti. Bu şutların 6 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 1 tanesi kaleyi buldu. Fatih Karagümrük ise Okan Kocuk'un koruduğu kaleye tam 7 kez şut çekti. Bu şutların 1 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 4 tanesi kaleyi buldu.

17: Galatasaray defansı bu zorlu mücadele toplam 17 kez defanstan top uzaklaştırmayı başarabildi. Ev sahibi takım ise 29 kez topu defanstan uzaklaştırarak sarı kırmızılı takıma üstünlük sağladı.

18: Sarı kırmızılı takım rakip ceza sahasına 18 kez orta açtı. Bu ortaların sadece 1 tanesi hedefi buldu. Karagümrük ise Galatasaray ceza sahasına toplam 15 orta açtı ve bu ortaların 2 tanesi hedefi buldu.

%50: Her iki takımda eşit oranda ikili mücadele kazanarak bu alanda yenişemediler. Takımlar %50 oranında ikili mücadele kazandılar.

%50: Takımlar hava topu kazanma oranında da birbirine yenişemediler. Her iki takım da %50 oranında hava topu kazandılar.

%58: Sarı kırmızılı takım top kapma başarısında rakibinin gerisinde kaldı. Galatasaray %58 oranında top kaparken ev sahibi ekip  %69 oranında top kapma başarısı gösterdi. 

%60: Galatasaray, zorlu mücadelede %60 oranında topa hakim oldu. Sarı kırmızılılar genellikle kazandığı maçlarda bu denli yüksek oranda topla oynamasına karşın bu maçı kaybederek bu sürekliliği bozdu. 

%88: Sarı kırmızılı ekip pas isabeti oranında rakibine karşı fazlasıyla üstün bir görüntü çizdi. Galatasaray'da atılan pasların %88'i hedefi buldu. Fatih Karagümrük ise bu alanda Galatasaray kadar iyi bir görüntü çizmese de skoru almayı bildi. Ev sahibi takım %76 oranında pas isabetiyle oynadı.

OYUNCU İSTATİSTİKLERİ

2: Zorlu mücadelede en çok top kapan isim ev sahibi takımdan Aatif Chahechouhe oldu. Aatıf 2 kez top kaptı.

3: Maçın en çok şut çeken ismi Fatih Karagümrük futbolcusu Alassane Ndao oldu. Ndao Okan Kocuk'un koruduğu kaleye 3 şut çekti ve 1 gol attı.

4: Maçın en çok adam geçen ismi Fatih Karagümrük futbolcusu Aatif Chahechouhe oldu. Aatıf 5 adam geçme denemesinin 4'ünde başarılı oldu. Onu sarı kırmızılı formayı giyen Oğulcan Çağlayan takip etti. Oğulcan 3 adam geçme denemesinin 2'sinden başarıyla çıktı.

5: Zorlu mücadelede defanstan en çok top uzaklaştıran isimler Marcao ve Ryan Donk oldu. Galatasaray'ın stoper ikilisi 5'er kez defanstan top uzaklaştırdı.

10: Haftanın açılış mücadelesinde en çok ikili mücadele kazanan isim Galatasaray'ın stoperi Marcao oldu. Marcao tam 10 kez ikili mücadele kazandı.

15: Galatasaray kalecisi Okan Kocuk maçın en yüksek yüzdeli pas atan oyuncusu oldu. Okan'ın attığı 15 pasın 15'ide hedefi buldu. Ev sahibi takımın kalecisi Emiliano Viviano 20 kez pas hatasıyla maçın en çok pas hatası yapan ismi oldu.

52: Zorlu mücadelenin en çok isabetli pas atan ismi Galatasaray'ın stoperi Marcao oldu. Marcao attığı 56 pasın 52'sini takım arkadaşlarına ulaştırdı.

HAKEM İSTATİSTİKLERİ

2: Mustafa Öğretmenoğlu bu mücadelede 2 kez kırmızı kartına başvurdu. Bu kartların 1 tanesi Fatih Terim'e çıkarken 1 tanesi Fatih Karagümrüklü savunma oyuncusu Enzo Roco'ya çıktı. Karşılaşmanın hakemi mücadelenin son düdüğünün ardından Marcao'yu da kırmızı kartla ihraç etti. 

3: Zorlu mücadelede yan hakemler 3 kez maçı ofsaytla durdurdu. Bu ofsaytlar ev sahibi takıma çalındı.

9: Hakem çaldığı faulleri 9 kez sarı kartla cezalandırdı. Bu sarı kartların 5 tanesi ev sahibe çıkarken 4 tanesi Galatasaray'a çıktı.

33: Maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu toplam 33 kez faul düdüğüyle oyunu durdurdu. Bu faullerin 22 tanesi sarı kırmızılı takıma çalınırken 11 tanesi ev sahibi ekibe çalındı.

FCN Blog'da Maraton'un yeni bölümününde Karagümrük maçının teknik ve taktik analizi yapıldı! Galatasaray'a yenilgiyi getiren sebepler neydi? Maraton'un yeni bölümünü izlemeyi unutmayın! 


Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!   

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0