Terim'den kadroda operasyon!

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Trabzonspor'u deplasmanda mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, devre arasında geniş kapsamlı bir operasyona hazırlanıyor. Deneyimli teknik adam hem kadrosunu gençleştirerek geleceğin kadrosunu kurmak hem de maaş bütçesini düşürmek için kolları sıvadı. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; 2020 yılını lider olarak tamamlayan Galatasaray'da devre arasında gerçekleştirilecek operasyon şekillenmeye başladı. UEFA'yla yaptığı anlaşma nedeniyle transfer döneminde ekonomik olarak hareket alanı kısıtlı olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim hem maaş bütçesini düşürmek hem de kadroda gençlik operasyonu yapmak istiyor. Fatih Terim'in raporu doğrultusunda 2021 yılında Galatasaray'da teklif gelirse satılması planlanan ilk 3 isim belli oldu: Radamel Falcao, Christian Luyindama ve Mbaye Diagne! 

Teknik direktör Fatih Terim, kulüpten yıllık bonuslar hariç toplamda 8.5 milyon Euro ücret kazanan üç oyuncusunun yanı sıra Christian Luyindama ve Mbaye Diagne'den de bonservis geliri beklentisi içerisinde.. Bu nedenle kadroda yapacağı gençleştirme operasyonunda bu üç yıldız önemli bir yer tutarken, Terim’in üç futbolcuyla ilgili olumsuz rapor hazırlamasının nedeni sadece ekonomik değil.. Terim, kadroda bu futbolcuların 11 için yeterli bulmaması nedeniyle bu kararı aldı. Böylece operasyonun dayanak noktası hem ekonomik hem de sportif oldu. 

SAKATLIKLARI DİKKAT ÇEKTİ
Galatasaray’da teknik direktör Terim’in üzerini çizdiği isimlerden Falcao sakatlıkları ve yüksek maliyetiyle tepki toplarken, Kasımpaşa’dan büyük umutlarla alınan Diagne de hayal kırıklığı yarattı. Senegalli bir türlü kendini kabul ettiremedi. Luyindama ise Donk’un yükselen performansı ile formasını kaptırdı. Demokratik Kongolu için 8 milyon euroluk yatırım yapılması ve futbolcunun kulübede oturması lüks bulundu. Terim devre arasında Luyindama’nın da satılmasını istedi. Böylece gelecek yeni isimler için de bütçe açılmış olacak.

FCN Blog YouTube kanalına abone olmayı unutmayın; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0