Altyapıda neler oluyor?

Koronavirüs salgını nedeniyle sezon başında akademi liglerini oynatmayacağını açıklayan TFF'nin bu hareketi üzerine Galatasaray'da bir çok genç isim çeşitli takımlara kiralanırken, ara transfer döneminde A takımda yaşanan hareketliğin bir benzeri de orada yaşanıyor. Sezon başında 2019-20 sezonu için altyapıda "kayıp geçen sezon" olarak kaleme aldığımız yazıdaki benzer hataların bu sezon başında da tekrarlandığını görmek üzüntü verici.. 

Sezon başında A takımda bir çok ismi transfer eden ve kadrosunda bir operasyon gerçekleştiren Galatasaray, koronavirüs salgını nedeniyle liglerin oynanmayacağının açıklanmasının ardından "potansiyeli olan ve 19-21 yaş aralığındaki" isimlerin bir çoğunu da kiralık olarak TFF 2.Lig / 3.Lig takımlarına kiraladı. Çeşitli takımlara kiralanan oyuncuların bazılarının düzenli olarak takımlarında forma şansı bulduğu görülürken, bazı isimlerin kenardan gelerek takımına katkı sağladıklarını görüyoruz. Bir de neredeyse hiç forma giyemeyen isimlerimiz var! 

En büyük temennimiz hiç kuşkusuz çeşitli takımlara kiralanan isimlerden 2-3 tanesinin gelecek sezon A takım kadrosunda rotasyonun bir parçası olmaları.. Bu nedenle de düzenli olarak forma giyebilecekleri, gelişebilecekleri bir takıma kiralanmaları gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, Erkan gibi kendi yaş grubunun en önemli potansiyellerinden birisinin TFF 2.Lig'den küme düşmesine kesin gözüyle bakılan ve maddi - manevi sorunlar yaşandığı bir kulüpte yedek kulübesinde beklemesinin ne Erkan'a ne de bize bir faydası olmayacak. Keza yine kendi jenerasyonunun en önemli yetenekleri arasında yer alan Recep'in geçen sene Belçika, bu sene ligin ilk yarısındaki gibi "hiç forma giyememe" tecrübesinin oyuncunun gelişimine nasıl bir katkısı olduğu tartışılır. 

Sezon başında çeşitli takımlara kiralanan oyuncularımız ve bu takımlarda forma giydikleri maç sayısı şu şekilde..

  • Abdussamed Karnuçu - Tarsus İY: 19 maç, 1416 dakika
  • Ercan Şirin - Serik Belediye: 17 maç, 1261 dakika
  • Gökay Güney - Bandırmaspor: 13 maç, 962 dakika
  • Süleyman Luş - Şanlıurfaspor: 13 maç, 896 dakika
  • Ferhan Evren - Afyonspor: 16 maç, 833 dakika
  • Atalay Babacan - Adanaspor: 14 maç, 818 dakika
  • Yunus Akgün - Adana Demirspor: 17 maç, 784 dakika
  • Berk Balaban - Ankaraspor: 8 maç, 720 dakika
  • Erkan Süer - Şanlıurfaspor: 10 maç, 440 dakika
  • Batuhan Şen - Hekimoğlu Trabzon: 3 maç, 290 dakika
  • Metehan Mertöz - Eyüpspor: 2 maç, 99 dakika
  • Emirhan Civelek - Sakaryaspor: 2 maç, 70 dakika
  • Recep Gül - Şanlıurfaspor: Lisansı çıkartılamadı.
Ara transfer dönemi geldiğinde takımlarında çok fazla şans bulamayan Batuhan Şen, Erkan Süer, Metehan Mertöz, Emirhan Civelek kulüpleriyle olan kiralama sözleşmelerini feshederek farklı takımlara kiralık olarak gitti. Çeşitli nedenlerden dolayı lisansı çıkartılamayan Recep'in ise, ligin ikinci yarısı öncesinde lisansı çıkartıldı.

Bunun yanı sıra sezon başında takımda kalan Işık Kaan Arslan ve Mustafa Fettahoğlu yeni takımlarına kiralandı. 2018 yılında Sakaryaspor'dan transfer edilen Emircan Seçgin ise bedelsiz olarak Akhisar Belediyespor'a imza atarken, genç kalecinin sözleşmesine bir sonraki transferinden %35 pay maddesi konuldu. Geçtiğimiz günlerde Süper Lig takımlarından Denizlispor'a kiralanan Ali Yavuz Kol'un yanı sıra önümüzdeki günlerde de TFF 1. Lig takımlarından Boluspor'a kiralık olarak Emin Bayram'ın gitmesi bekleniyor. 

Menajer nasıl olunur, Türkiye'de transfer süreçleri nasıl gelişiyor, transferlerin karanlık tarafları neler hepsi ve daha fazlası FCN Maraton'un yeni bölümünde konuşuldu. FIFA Menajeri Gökhan Tabakçıoğlu anlattı. İzlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0