Galatasaray'ın yeni transferi Mostafa Mohamed için flaş sözler!

Yıllarca Afrika ülkelerinde çalışan ve kariyerinin bir bölümü de Mısır'da geçen teknik direktör Muhsin Ertuğral, Galatasaray'ın transfer ettiği Mısırlı genç forvet Mostafa Mohamed'in ceza sahası içerisinde çok etkili bir futbolcu olduğunu söyledi. Radyospor'a açıklamalarda bulunan Ertuğral'ın oyuncuya dair görüşleri ve saha içi analizleri şu şekilde.. 

Doğal olarak Mostafa Mohamed'le ilgili beklenti yüksek.. Zamalek takımında genelde, disiplinli, arzulu-istekli oyuncular olur. Zamalek büyük bir kulüp, bu nedenle baskı her zaman var ve Mohamed bu baskıya alışık. Galatasaray'da karşılaşabileceği baskılar, ona zor gelmeyecek. Feghouli ve Belhanda gibi Afrika kökenli oyuncuların varlığı da adaptasyon açısından Mohamed'in işini kolaylaştıracak. Mısır'da çok konuşulan bir oyuncu. Gol ortalaması yüksek. Ceza sahası içerisinde isabetli top kullanma ve gol oranı yüksek bir oyuncu... Bu özelliğiyle Avrupa'da çok konuşulan bir oyuncu oldu. Dışarıdan kanatları kullanarak oynayan bir oyuncu değil, ama ceza sahası içerisinde etkili bir oyuncu. Zamanlaması çok iyi. Hava topları, tek vuruşları, son topları çok iyi.. Gol atma şansı çok yüksek. Yeteneği açısından başarı yüzdesi yüksek. Galatasaray'da başarılı olacağı kanaatindeyim.

Mohamed çok güçlü bir oyuncu. Mısır'ın son dönemdeki en iyi oyuncularından bir tanesi. Başından bu yana Galatasaray'a gitmek istedi.. Ona St.Ettienne de talip oldu; ama o Galatasaray'ı istiyordu. Galatasaray büyük bir takım. Başında da çok büyük bir teknik direktör var. Fatih Terim hep iyi oyuncularla, iyi forvetlerle çalıştı. Bence yine iyi bir forvete sahip oldu. Mostafa Mohamed, Galatasaray'da başarılı olacak. Galatasaray bir buçuk yıllık kiralık anlaşma yaptı; ama satın alma opsiyonu da var. Mohamed öğrenmeye çok açık bir insan. Kısa sürede Türkçe'yi de öğreneceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0