Henry Onyekuru resmen Galatasaray'da!

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, uzun bir süredir kadrosuna katmak istediği Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru ile bir kez daha anlaşma sağladı. Daha önce (toplamda) 1.5 yıl kiralık olarak forma giyen Onyekuru, üçüncü kez kiralanırken sezon sonunda 4.3 milyon Euro satın alma opsiyonuyla kadroya katıldı. 

Resmi siteden yapılan açıklamada Henry Onyekuru'nun yarım sezonluğuna kiralanması için 650bin Euro ücret ödenirken, Nijeryalı oyuncuya da yarım sezon için 750bin Euro yıllık ücret ödeneceği belirtildi. Onyekuru'nun kiralık sözleşmesinde ayrıca 11 Haziran'a kadar geçerli olan 4 milyon 350bin Euro'luk satın alma opsiyonu olduğu yer aldı. 

HENRY ONYEKURU: EVİN OĞLU ÜÇÜNCÜ KEZ GELDİ

5 Haziran 1997 tarihinde Onitsha/Nijerya doğumlu olan Henry Onyekuru'nun futbol kariyeri de 2010 yılında Aspire Akademisi'nde başladı. 2015 yılında kariyerinin ilk profesyonel kontratını KAS Eupen takımıyla imzalayan Onyekuru, takvim yaprakları 2017 yazını gösterdiğinde Everton'a transfer oldu. İngiltere'deki çalışma izinlerini karşılayamayan Nijeryalı kanat oyuncusu aynı sezon başında Anderlecth'e kiralandı ve bu seviyede geçirdiği ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadı. Onyekuru ilk sezonunda 28 maçta 10 gol kaydederken, sezon sonunda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle milli takımıyla Dünya Kupası'nda mücadele etme şansını kaybetti. 

İlk olarak 2018-19 sezonunda Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru, takımımızın şampiyonluğunda büyük bir pay sahibi olurken forma giydiği 44 resmi karşılaşmada 16 gol - 6 asistlik performansıyla dikkat çekti. Sezon sonunda 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Monaco'nun yolunu tutan yıldız isim, sezonun ilk bölümünde Fransız ekibinde istediği kadar şans bulamadı. 2019-2020 sezonunda devre arasında bir kez daha Galatasaray'a kiralık olarak katılan Onyekuru, koronavirüs salgını nedeniyle verilen araya kadar 12 maçta 1 gol - 2 asistlik performans sergiledi. Onyekuru özellikle ligin 23. haftasında Kadıköy'de alınan galibiyette baştan sona rakip takım oyuncularına eziyet ederken, karşılaşmanın 90+5. dakikasında attığı golle unutulmazlar arasında kendisine yer buldu. 

Hücum hattında her iki kanatta oynamasının yanı sıra forvette de görev yapabilen Onyekuru, hiç kuşkusuz hem Galatasaraylıların hem de Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0