KBL | Samsun karşısında rahat galibiyet!

Geçtiğimiz hafta Euroleague Women'da adını çeyrek finale yazdıran Galatasaray kadın basketbol takımı, ligde normal sezonun 18. hafta karşılaşmasında Samsun Canik Belediyesi'ni evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Efe Güven'in öğrencileri sahadan 123-41 galip ayrılırken, altyapı oyuncularının uzun süreler bulduğu karşılaşmada Mısra Albayrak adeta şov yaptı! 

Galatasarayımız maça Asena Yalçın, Cansu Köksal, Sude Yılmaz, Anete Steinberga ve Zofia Hruscakova beşiyle başladı. Zofia Hruscakova, Sude Yılmaz ve Cansu Köksal’ın sayılarıyla çeyreğe başlayan takımımız, Anete Steinberga’nın faul çizgisinden dört sayı isabeti, ardından Zofia’nın kaydettiği üç sayıyla kısa sürede farkı çift hanelere çıkardı. Mısra Albayrak, Miray Balotu ve Simge Tokmak gibi genç oyuncularımızın da skor katkısıyla farkı maçın başında 20’li hanelere çıkaran Galatasaray, Mısra Albayrak’ın 8 saniye kala kaydettiği üçlük isabeti ile periyodu 31-8 önde kapadı. İkinci çeyrekte üstünlüğünü katlayarak artıran takımımız, sezonun genelinde fazla süre alamayan Mısra Albayrak, Miray Balotu, Simge Tokmak, Zofia Hruscakova ve Arifecan Vardar’ın sayılarıyla 26-9 üstünlükle devreyi 57-17 önde kapadı. İlk devrede yüzde 80 atış isabetiyle 11 sayı kaydeden Mısra Albayrak, skor lideri olarak kayda geçti. Üçüncü çeyrekte genç oyuncularımızın dinamizmiyle farkı artırmaya devam eden takımımız, 30-11’lik üstünlükle son çeyreğe 87-28 önde girdi. Son çeyrekte Melisa Eroğlu’nun üçlük isabetiyle 100’lü sayıları gören Galatasaray, kalan bölümde de rotasyonu verimli bir şekilde kullandığı karşılaşmayı 123-41 kazandı.

Çoğunlukla genç oyuncularımızın süre aldığı müsabakada Mısra Albayrak 22 sayı - 15 asist, Melisa Eroğlu 21 sayı ve Arifecan Vardar 21 sayılık performanslarıyla öne çıkan isimler oldular. 

Angel McCoughtry, Epiphanny Prince ve Mercedes Russell dinlendirme amaçlı kadroda yer almadılar. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0