STSL | Sezonun en gollü galibiyeti..

Galatasaray, ligin 17. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni evinde konuk etti. Sarı kırmızılı ekip Diagne'nin bu sezon en hızlı golü attığı ve Belhanda'nın hat trick yaptığı maçı ek olarak Oğulcan Çağlayan ve Ryan Babel'in golleriyle 6-0 kazandı. Ankara ekibini rahat geçen Galatasaray'da skor ve oyun beğeni topladı. 17. haftanın bu önemli 3 puanının hikayesini bir de istatistiklerin ve sayıların diliyle ele alalım..

Takım İstatistikleri

9: Bu zorlu mücadelede takımlar toplam 9 kez köşe vuruşu kullandı. Galatasaray 5 köşe vuruşu kullanırken Gençlerbirliği 4 köşe vuruşu kullandı.

16: Galatasaray, ilk kez bir Süper Lig maçında kaleyi koruyan Gençlerbirliği kalecisi Übeyd Adıyaman'ın bulunduğu kaleye toplam 16 kez şut çekti. Bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 9 tanesi kaleyi buldu ve 6 tanesi gol oldu. Ankara ekibi ise Okan Kocuk'un koruduğu kaleye toplam 5 kez şut çekebildi. Bu şutların 2 tanesi ceza sahasından çekilirken 2 tanesi de kaleyi buldu.

18: Sarı kırmızılılar defanstan toplam 18 kez başarıyla top uzaklaştırdı. Gençlerbirliği ise 13 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı.

%26: Sarı kırmızılı ekip bu mücadelede %26 oranında orta isabetiyle oynadı. Galatasaray'ın açtığı 23 ortanın 6'sı hedefi buldu. Gençlerbirliği ise Galatasaray ceza sahasına 12 orta açtı ve bu ortaların hiçbiri hedefi bulmadı.

%59: Galatasaray, kendi sahasında baştan sona topa hakim bir oyun sergiledi. Bu oyununu skora da yansıtan takım konuk ekibe üstünlük kurdu. Sarı kırmızılılar %59 oranında topla oynayarak maçın hakimi oldu. Gençlerbirliği ise %41 oranında topa sahip oldu.

%66: Sarı kırmızılı takım etkili oyununa ek olarak rakibine ikili mücadelelerde büyük bir üstünlük kurdu. Galatasaray %66 oranında ikili mücadele kazanarak büyük fark yarattı. Gençlerbirliği takımı ise girdiği mücadelelerin sadece %34'ünü kazandı.

%74: Galatasaray'ın rakibinin gerisinde kaldığı tek alan top kapma başarısı oldu. Sarı kırmızılı ekip %74 oranında başarıyla top kaparken Ankara ekibi Gençlerbirliği %79 oranında başarıyla top kaptı.

%79: Galatasaray, hava toplarında rakip takıma karşı büyük bir üstünlük sağladı. Girilen hava topu mücadelelerinin %79'unu Galatasaray kazanırken %21'ini Gençlerbirliği kazandı.

%89: Sarı kırmızılı takım kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek pas isabet oranını bu maçta da devam ettirdi. Galatasaraylı oyuncuların attıkları pasların %89'u hedefini  buldu. Gençlerbirliği'de yüksek pas isabet oranına sahip olmasına rağmen bu farklı skora engel olamadı. Ankara ekibi %85 oranında başarılı pas isabetiyle oynadı.

Oyuncu İstatistikleri

3: Mücadelenin en çok adam geçen isimleri Şener Özbayraklı ve Arda Turan oldu. Şener, 3 adam geçme denemesinin tamamından başarıyla çıktı. Arda Turan ise 4 adam geçme denemesinin 3'ünden başarıyla çıktı.

3: Maçın en fazla top kapan ismi Ryan Donk oldu. Donk toplam 3 kez başarıyla top kaptı.

4: Maçın en fazla faul yapılan ismi 4 kez faule maruz kalan Taylan Antalyalı oldu.

4: Maçın en çok şut çeken ve en çok gol atan ismi çektiği 4 şutta 3 isabet bulan ve 3 gol atan Younes Belhanda oldu. Belhanda, Galatasaray kariyerinde ilk kez hat trick yaptı.

7: Mücadelenin en fazla ikili mücadele kazanan ismi 9 kez ikili mücadeleye girip 7'sini kazanan Şener Özbayraklı oldu.

101: Galatasaray'ın başarılı stoperi Marcao Gençlerbirliği karşısında tam 101 başarılı pas attı. Marcao'nun attığı 106 pasın 101'i hedefi buldu. Oyuncu hem maçın en çok pas atan ismi oldu hem de %95 oranında maçın en yüksek yüzdeyle pas atan ismi oldu.

118: Mücadelede en fazla topla buluşan isim Galatasaray'ın başarılı stoperi Marcao oldu. Marcao 90 dakika sahada kalırken 118 kez topla buluştu.

Hakem İstatistikleri

1: Maçın hakemi Gençlerbirliği kalecisinin Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı faulu penaltı olarak değerlendirdi ve maçta 1 adet penaltı kararı verdi.

3: Hakem Halis Özkahya çaldığı faulleri toplam 3 kez sarı kart ile cezalandırdı. Bu sarı kartların tamamı Gençlerbirliği oyuncularına çıktı.

6: Mücadelenin yan hakemleri bu mücadelede toplam 6 kez ofsayt bayraklarını kaldırdılar. Bu ofsaytların 4 tanesi Gençlerbirliği'ne çalınırken 2 tanesi Galatasaray'a çalındı.

26: Maçın hakemi Halis Özkahya bu mücadelede toplam 26 kez faul düdüğünü çaldı. Bu faullerin 18 tanesini Ankara ekibi yaparken 8 tanesini Galatasaray yaptı.

Galatasaray'da sezon başında transfer listesinin basına sızması ve Fatih Terim - Mustafa Cengiz arasında yaşanan gerilimi sosyal medyanın sevilen ismi Tansel Taşanlar yorumladı.  Yaşananları öğrenmek için yayınımızı izlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0