Süper Lig: Daha iyi başlangıç düşünülemezdi..

Galatasaray ligin 21. haftasında Gaziantep'e konuk oldu. İlk yarı gol sesi çıkmayan maçta, 2. yarı Galatasaray'da 3. dönemine başlayan yeni transfer Henry Onyekuru rüzgarıyla başladı. Onyekuru, oyuna girmesiyle sarı kırmızılı takım adına 2 gol kaydetti. Gaziantep 90+6'da kullandığı penaltıyla farkı 1'e indirse de sarı kırmızılı takım bu zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmayı bildi. Ofsaytların, Henry Onyekuru ve Fernando Muslera'nın damga vurduğu maçın hikayesini sayıların ve istatistiklerin diliyle ele alalım..

Takım İstatistikleri

6: Galatasaray, Gaziantep kalesine 6 kez şut çekti. Sarı kırmızılı takımın çektiği tüm şutlar kaleyi buldu. Bu şutlardan 1 tanesi de ceza sahası dışından çekildi. Gaziantep ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye tam 15 kez şut çekti. Bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 6 tanesi de kaleyi  buldu.

8: Her iki takım da 8'er kez pas arası yaparak bu alanda yenişemediler. 

12: Zorlu mücadelede taraflar toplam 12 kez köşe vuruşu kullandı. Bu köşe vuruşların 8 tanesi ev sahibi Gaziantep tarafından kullanılırken 4 tanesi Galatasaray tarafından kullanıldı.

13: Taraflar, defanstan top uzaklaştırma alanında birbirlerine yenişemediler. Her iki takımda defanstan toplam 13 kez başarıyla top uzaklaştırdı.

13: Galatasaray, rakip ceza sahasına toplam 13 kez orta açtı. Bu ortaların hiçbiri hedefi bulmadı. Gaziantep ise sarı kırmızılı takımın ceza sahasına toplam 26 kez orta açtı. Bu ortaların 6 tanesi hedefi buldu.

%53: Sarı kırmızılı takım oyunun genelinde topa hakim bir futbol sergiledi. Oyun felsefesi top hakimiyeti olan Galatasaray bu oyunu sahaya doğru yansıtabildiğinde 3 puana daha yakın oluyor. Bugün de alınan bu galibiyette 90 dakikada rakibine oranla %53 oranında topla oynayan Galatasaray 3 puanı almasını bildi.

%58: Galatasaray, ikili mücadele kazanma oranında rakibine oranla büyük üstünlük gösterdi. Girdiği ikili mücadelelerin %58'inden başarıyla çıkan sarı kırmızılı futbolcular galibiyetin önemli etkenlerinden birini yerine getirdi.

%62: Sarı kırmızılılar girdiği hava topu mücadelelerinin %62'sinden başarıyla çıktı. Gaziantep ise hava topu mücadelelerinin %38'inden başarıyla çıktı. Bu alanda oluşan bu büyük fark dikkat çekti.

%73: Sarı kırmızılı takım top kapma başarısında rakibine büyük bir fark attı. Son zamanların en iyi top kapma performansına imza atan Galatasaray, bu zorlu mücadelede girilen top kapma mücadelelerinin %73'ünden başarıyla çıktı. Gaziantep ise girilen top kapma mücadelelerinin sadece %42'sinden başarıyla çıktı.

%84: Galatasaray, kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek pas isabetini Gaziantep deplasmanında da gösterdi. Kazandığı maçlarda %80'in üzerinde pas isabeti sağlayan sarı kırmızılı takım, bu istikrarı bu maçta da bozmadı. Sarı kırmızılı futbolcular %84 oranında atılan pasları başarıyla takım arkadaşlarına ulaştırdılar. Ev sahibi Gaziantep ise %82 gibi yüksek bir pas yüzdesiyle oynasa da Galatasaray karşısında eli boş döndü.

Oyuncu İstatistikleri

2: Henry Onyekuru, adam geçme alanında da oynadığı 45 dakikada liderliği aldı. 2 adam geçme denemesinin 2'sinden de başarıyla çıkan Onyekuru maça bu alanda da damga vurdu.

3: Maçın en çok isabetli şut çeken ismi Gaziantep forması giyen Alexandru Maxim oldu. Maxim'in çektiği 3 şutta isabeti buldu. Alexandru Maxim'i çektiği 2 şutta gol olan Henry Onyekuru takip etti.

9: Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi Galatasaray'ın sağ bek oyuncusu Martin Linnes oldu. Linnes, girdiği 13 ikili mücadelenin 9'undan başarıyla çıktı.

62: Galatasaray'ın dinamosu Taylan Antalyalı maçın en fazla isabetli pas atan ismi oldu. Taylan, attığı 71 pasın 62 tanesini başarıyla takım arkadaşlarına ulaştırdı.

86: Bu zorlu mücadelede maçın en çok topla buluşan ismi orta sahanın dinamosu Taylan Antalyalı oldu. Taylan Antalyalı 90 dakika sahada kalıp tam 86 kez topla buluştu.

%94: Zorlu mücadelenin en yüksek yüzdeli pas atan ismi Galatasaray futbolcusu Arda Turan oldu. Arda Turan'ın attığı 33 pasın 31 tanesi başarıyla hedefi buldu. Arda bu isabetlerle %94 pas isabeti oranı sağladı.

339: Galatasaraylı Henry Onyekuru, Kadıköy'de attığı Fenerbahçe'yi yıkan unutulmaz golden sonra parçalı formayla tam 339 gün sonra gol attı.

384: Sarı kırmızılı takım Gaziantep'e karşı tam 384 başarılı pas yaptı.

Hakem İstatistikleri

1: Zorlu mücadelede bir de penaltı vardı. Hakem Mete Kalkavan 90.dakikada Ömer Bayram'ın rakibine yaptığı müdahaleyi penaltı olarak değerlendirdi.

3: Mete Kalkavan çaldığı faulleri 3 kez sarı kartla cezalandırdı. 2 sarı kart Galatasaray'a çıkarken 1 tanesi de ev sahibi takıma çıktı. Galatasaray'da sarı kartları 90. dakikada Fernando Muslera ve Marcelo Saracchi gördü.

9: Bu önemli maça ofsaytlar damga vurdu. Maçın yan hakemleri toplam 9 kez ofsayt bayraklarını kaldırarak oyunu durdurdu. Gaziantep 2 kez ofsayta yakalanırken Galatasaray 7 kez ofsayta yakalandı. Galatasaray'ın 4 golü ofsayt nedeniyle iptal edilirken Henry Onyekuru'nun attığı ilk gol önce ofsayt verilmesine karşın VAR'dan gol değeri kazandı.

24: Maçın hakemi Mete Kalkavan maçı tam 24 kez faul düdükleriyle durdurdu. Bu faullerin 15 tanesini Gaziantep yaparken 9 tanesini Galatasaray yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0