Süper Lig | Geri döndük!

Galatasaray, ligin 20. haftasında evinde Yukatel Denizlispor'u ağırladı. Maça çok hızlı başlayan sarı kırmızılı takım erken dakikalarda bulduğu gollerle öne geçti ve ilerleyen dakikalarda üstünlüğünü perçinledi. Denizlispor'a karşı 6-1'lik galibiyet alan Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera'nın tam 220 gün sonra sahalara döndüğü maçın hikayesini sayıların ve istatistiklerin anlatımıyla okuyalım..

Takım İstatistikleri

14: Galatasaray 6 gol bulduğu mücadelede rakip kaleye toplam 14 şut çekti. Bu şutların 10 tanesi isabeti bulurken 5 tanesi de ceza sahası dışından çekildi. Denizlispor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye 14 şut çekti. Şut verimliliği açısından kötü bir görüntü çizmeyen Denizli tek gol atabildi. Denizlispor'un çektiği 14 şutun 6 tanesi kaleyi buldu ve bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından çekildi.

17: Sarı kırmızılılar defanstan toplam 17 kez başarıyla top uzaklaştırdı. Galatasaray savunması top uzaklaştırma başarısıyla dikkat çekerken rakibinin önünde yer aldı. Denizlispor 12 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı.

19: Galatasaray, Denizlispor ceza sahasına toplam 19 kez orta açtı. Bu ortaların 2 tanesi hedefi buldu ve %10'luk bir isabet oranı sağlandı. Denizlispor ise Galatasaray ceza sahasına toplam 17 kez orta açtı ve bu ortaların 6 tanesi hedefi buldu. Denizlispor bu alanda %35 oranında isabet sağladı.

19: Zorlu mücadelede takımlar toplam 19 kez korner atışı kullandı. Bu kornerlerin 11 tanesini deplasman ekibi kullanırken 8 tanesini de Galatasaray kullandı.

21: Sarı kırmızılı takım zorlu mücadelede toplam 21 kez pas arası yaptı. Denizlispor ise 14 kez pas arası yaparak Galatasaray'ın gerisinde kaldı.

%43: Galatasaray, top kapma başarısı alanında rakibi Denizlispor'un gerisinde kaldı. Sarı kırmızılılar %43 oranında başarıyla top kaparken Denizli ekibi %54 oranında başarıyla top kaptı.

%53: Galatasaray, rakibine karşı daha topa hakim bir oyun sergiledi. Özellikle ilk yarı oyuna hükmeden sarı kırmızılı takım maçın tamamında %53 oranında topa hakim oldu.

%62: Sarı kırmızılı takım ikili mücadele kazanma oranında dikkat çekti. Galatasaray %62 oranında ikili mücadele kazanırken deplasman ekibi %38 oranında ikili mücadele kazandı. 

%65: Galatasaray, ikili mücadelelerin yanı sıra hava topu kazanma oranında da dikkat çekti. Girdiği hava topu mücadelelerinin %65'ini kazanan sarı kırmızılılar rakibine bu alanda fazla şans tanımadı. Denizlispor %35 oranında hava topu mücadelesi kazandı.

%82: Sarı kırmızılı takım kazandığı maçlarda gösterdiği alışkanlığı Denizlispor karşısında da devam ettirdi. Galatasaray yüksek pas isabet yüzdesini bu maçta da devam ettirdi. Sarı kırmızılılar bu maçta %82 oranında pas isabeti sağladı. Denizlispor ise %81 gibi yüksek bir pas yüzdesiyle oynamış olsa da bunu skora yansıtamadı ve farka engel olamadı.

Oyuncu İstatistikleri

2: Mücadelenin en başarılı top kapan ismi Galatasaray orta sahasının dinamosu Taylan Antalyalı oldu. Taylan 2 kez top kaparak maçın en fazla top kapan ismi oldu.

3: Maçın en fazla adam geçen ismi Denizlispor forması giyen Angelo Sagal oldu. Angelo Sagal 5 adam geçme denemesinin 3'ünden başarıyla çıktı ve bu alanda zirveye oturdu.

4: Maçın en çok şut çeken ismi Galatasaray adına 1 gol kaydeden Emre Akbaba oldu. Emre Akbaba rakip kaleye toplam 4 şut çekerken bu şutların 3 tanesi kaleyi buldu ve 1'i gol oldu.

4: Mücadelenin en fazla faul yapılan ismi Marcao oldu. Marcao 4 kez faule maruz kaldı.

8: İkili mücadele kazanma oranında bireysel olarak pek eşine rastlamadığımız bir performans Marcao'dan geldi. Marcao girdiği 8 ikili mücadelenin tamamından başarıyla çıktı. %100'lük bir başarı yakalayan oyuncu takdirleri topladı.

17: Mücadelenin en çok pas hatası yapan ismi Sofiane Feghouli oldu. Aynı zamanda şık bir gole imza atan Sofiane Feghouli 17 kez hatalı pas attı.

56: Zorlu mücadelede en çok isabetli pas atan isim 67 pasın 56'sını takım arkadaşlarıyla başarıyla buluşturan Ryan Donk oldu. 

77: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve 1 gol kaydeden Ryan Donk oldu. Ryan Donk 90 dakika boyunca toplam 77 kez topla buluştu.

220: Galatasaray'ın yıldız kalecisi Fernando Muslera Rize deplasmanında yaşadığı kırıktan tam 220 gün sonra Galatasaray formasını giydi.

Hakem İstatistikleri

2: Maçın hakemi Suat Arslanboğa bu mücadelede sarı kartına pek başvurmadı. Toplam 2 kez sarı kart gösteren hakem bu kartların 1 tanesini Galatasaray'a 1 tanesini de Denizlispor'a çıkarttı.

4: Maçın yan hakemleri bu maçta toplam 4 kez ofsayt kararı verdiler. 3 kez Galatasaray'a ofsayt çalınırken 1 kez de Denizlispor'a ofsayt çalındı.

24: Suat Arslanboğa bu maçta toplam 24 kez faul düdüğüyle oyunu durdurdu. Bu faullerin 15 tanesini deplasman ekibi yaparken 9 tanesini de sarı kırmızılı ekip yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0