Süper Lig | Derbi zaferiyle gelen liderlik!

Galatasaray, ligin 23. haftasında Kadıköy'de ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oldu. Sarı kırmızılılar 8 maçtır kaybetmediği rakibine karşı, bu maçta da yüzü gülerek ayrıldı. Yeni transfer Mostafa Mohamed'in golüyle bu zorlu deplasmandan 3 puanla dönen Galatasaray, adını da liderliğe yazdırdı. Fenerbahçe'nin bu maçla beraber 9 maçlık mağlup olmama serisi de bitmiş oldu. Bu zorlu maçın hikayesini bir de sayıların ve istatistiklerin diliyle okuyalım..

TAKIM İSTATİSTİKLERİ

9: Galatasaray zorlu Kadıköy deplasmanında Altay Bayındır'ın koruduğu kaleye toplam 9 kez şut çekti. Bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından çekilirken, çekilen şutların 2 tanesi kaleyi buldu ve 1 tanesi gol oldu. Fenerbahçe ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 12 kez şut çekti. Bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından çekilirken, çekilen şutların 5 tanesi kaleyi buldu.

12: Galatasaray bu zorlu mücadelede 12 kez pas arası yaparak bu alanda rakibinin bir adım önünde yer aldı. Fenerbahçe ise 10 kez başarıyla pas arası yaptı.

14: Zorlu mücadelede takımlar toplam 14 kez köşe vuruşu kullandı. Galatasaray 6 kez köşe vuruşu kullanırken rakip Fenerbahçe 8 kez köşe vuruşu kullandı.

18: Sarı kırmızılı takım Fenerbahçe ceza sahasına toplam 18 kez orta açtı. Bu ortaların 5 tanesi isabeti buldu ve %28 oranında isabet oranı sağlandı. Uzun zaman sonra ortalamanın üstünde orta isabeti sağlayan Galatasaray'da yeni transfer Mostafa Mohamed'in ortalara başarıyla vurması dikkat çekti. Ev sahibi takım ise Galatasaray ceza sahasına toplam 26 kez orta açarak top gönderdi. Bu ortaların 7 tanesi hedefi buldu ve %27 oranında isabet sağlandı

21: Her iki takım da defanstan top uzaklaştırma konusunda birbirine yakın performanslar gösterdiler. Galatasaray 21 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırırken, ev sahibi takım ise 22 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı.

%51: Kadıköy'de topla oynama yüzdesi açısından neredeyse eşit bir futbol izlesek de Galatasaray rakibine karşı bu alanda bir adım önde bulundu. Maç boyunca %51 oranında topa hakim olan sarı kırmızılı takım rakibine bu alanda üstünlük sağladı. Topla oynama yüzdesi ilk yarının ilk yarım saatinde %72 oranlarında sarı kırmızılı takımın lehine seyretse de maç sonunda bu yüzde daha çok dengelendi.

%51: Galatasaray fiziki açıdan da rakibine karşı bir adım önde gözüktü. Sarı kırmızılılar girilen ikili mücadelelerin %51'inden başarıyla çıktı. 

%60: Sarı kırmızılılar girdiği ikili mücadelelerin tam %60'ını kazandı. Geçtiğimiz maçlara göre bu alandaki bu istatistik dikkat çekti. Fenerbahçe ise bu kategoride Galatasaray'ın bir adım önünde bulunarak %64 oranında ikili mücadele kazandı.

%65: Sarı kırmızılı takım rakip Fenerbahçe'ye karşı hava topu kazanma oranında bariz bir şekilde üstünlük kurdu. Girilen hava topu mücadelelerinin %65'inden başarıyla çıkan Galatasaray. Fiziki açıdan üstünlüğünü bu alanda da gösterdi.

%78: Galatasaray, kazandığı maçlarda gösterdiği %85'leri aşan isabetli pas yüzdesini uzun zaman sonra bu maçta gösteremedi. Sarı kırmızılılar %78 oranında başarılı pas yaparak rakibinin gerisinde kalsa da oyunun büyük bir bölümünde rakibine bu oyunu kabul ettirdi. Ev sahibi takım ise %81 oranında başarılı pas yaptı.

OYUNCU İSTATİSTİKLERİ

1: Maçın tek golünü Galatasaray'ın yeni transferi Mostafa Mohamed'den geldi. Takıma katılalı daha 1.5 hafta olmasına rağmen başarılı performans gösteren Mısırlı golcü bu maçta da attığı golle takımını 3 puana taşıdı. Mostafa Mohamed'in attığı golün asisti de Emre Kılınç'dan geldi.

3: Zorlu mücadelenin en çok şut çeken ismi Galatasaray'ın Mısırlı yeni transferi Mostafa Mohamed oldu. Mostafa Mohamed, sarı lacivertli takımın kalesine toplam 3 şut gönderdi ve 1 isabetinde golü buldu. Mostafa Mohamed'in kaleyi bulmayan 2 şutu da kafa vuruşuyla geldi.

3: Maçın en çok adam geçen ismi 3 adam geçme denemesinin tamamından başarıyla çıkan Mbwana Samatta oldu.

3: Mücadelenin en fazla şut pası veren ismi Martin Linnes oldu. Martin Linnes 82 dakika sahada kalırken 3 kez şut pası verdi ve bu alanda liderliği aldı.

4: Karşılaşmanın en çok top kapan ismi Fenerbahçe'nin sağ bek oyuncusu Nazım Sangare oldu. Nazım Sangare tam 4 kez başarıyla top kaptı. Milli oyuncuyu, 3 top kapma istatistiğiyle dikkat çeken Marcelo Saracchi takip etti.

5: Fernando Muslera, Fenerbahçe'ye karşı yine muhteşem bir maç çıkarttı. Kalesine gelen 5 isabetli şutun tamamını kurtararak dikkat çeken Muslera, 3 kez de başarıyla orta yakaladı. Sakatlıktan sonra bile kalede devleşen hiç ara vermemiş gibi performans gösteren Fernando Muslera, Galatasaray'ın bu galibiyetinde adı anılacak en önemli isimlerinden biri.

5: Maçın en kilit isimlerinden ve yüksek düzeyde bir performans gösteren Ryan Donk 5 kez başarıyla hava topu kazanarak bu alanda maçın en iyisi oldu.

5: Maçın en çok faul yapan ismi 5 kez faul yapan Mostafa Mohamed olurken, mücadelede en çok faul yapılan isim de 6 kez faule maruz kalan Enner Valencia oldu.

14: Bu zorlu mücadelede en fazla ikili mücadele kazanan isim Nazım Sangare oldu. Nazım Sangare girdiği 16 ikili mücadelenin 14'ünden başarıyla çıkarak dikkat çekti. Nazım Sangare'yi Galatasaray'ın orta sahadaki dinamosu olan Taylan Antalyalı takip etti. Taylan Antalyalı girdiği 16 ikili mücadelenin 11'inden başarıyla çıktı.

54: Maçın en çok isabetli pas atan ismi Galatasaray'ın başarılı stoperi Marcao oldu. Marcao'nun attığı 58 pasın 54'ü hedefi buldu. Marcao bu pas yüzdesiyle %93 oranında pas isabet oranı da sağladı.

85: Karşılaşmada en fazla topla buluşan isim Fenerbahçe futbolcusu Jose Ernesto Sosa oldu. Sosa 90 dakika sahada kalıp 85 kez topla buluştu.

HAKEM İSTATİSTİKLERİ

2: Maçın yan hakemleri bu mücadelede toplam 2 kez ofsayt bayraklarını kaldırarak oyunu durdurdular. Bu 2 ofsayt kararı da Fenerbahçe'ye çıktı. Fenerbahçe'nin Ozan Tufan ile bulduğu kafa golü de ofsayt nedeniyle iptal edildi.

4: Maçın hakemi Cüneyt Çakır, çaldığı faulleri toplam 4 kez sarı kartlarla cezalandırdı. Bu kartların 2 tanesi Fenerbahçe'ye 2 tanesi Galatasaray'a çıktı. Fenerbahçe cephesinde Mert Hakan Yandaş ve Caner Erkin sarı kart görürken, sarı kırmızılı cephede Marcelo Saracchi ve Martin Linnes sarı kart gördü

41: Düdükleriyle maça damgasını vuran hakem Cüneyt Çakır maç boyunca toplam 41 kez faul düdükleriyle oyunu durdurdu. Kıtalararası derbi ligin  bu sezon ilk yarı da en çok faul çalınan derbisi oldu. Cüneyt Çakır 41 kez faul düdüğü çalmasına karşın çalmadığı bariz düdüklerle de dikkat çekti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0