Yusuf Günay: Oğulcan için gerekirse UEFA'ya gideceğiz!

Galatasaray'da başkan yardımcısı Yusuf Günay, bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Oğulcan Çağlayan için verilen karara tepki gösterdi. Günay yaptığı açıklamada UÇK'nın verdiği kararın ardından Tahkim Kurulu'na itiraz eden ve cezası büyük oranda aynı kalan Oğulcan için konuyu gerekirse UEFA'ya taşıyacaklarını belirtti. 

Oğulcan için verilen kararını incelediğimizde, ibretlik bir karar olduğunu herkes anlayacak. Rizespor, Oğulcan Çağlayan'a sormadan sözleşmeyi tek taraflı 1 sezon daha uzatıyor ve bunu TFF'ye bildiriyor. Oğulcan bir gün bakıyor ki sözleşmesi uzatılmış. Oğulcan, TFF'ye sözleşmenin uzatılmasına yönelik rızam yok diye bildiriyor. TFF görevlileri ise maalesef opsiyona ilişkin sözleşme yerine tüm sözleşmeyi feshediyor. Doğal olarak Oğulcan'ın lisansı da iptal oluyor ve Oğulcan Rize'ye dönemiyor. Bir bürokrasinin yaptığı hatanın kurbanı Oğulcan Çağlayan oluyor. Çocuğun hiçbir şekilde ana sözleşmenin iptaline yönelik bir talebi yok. Bunu bütün savunmalarda ısrarla ileri sürmemize rağmen bir netice alamadık. Oğulcan Rizespor'da yıllarca görev yapıyor. Kayserispor'a ödenecek bonservis bedeli ceza yazılarak Oğulcan'dan bunun ödenmesi isteniyor. UÇK bugüne kadarki uygulamalarında ve mevzuat gereği disiplin cezası veremez. UÇK 6 maç verdi, Tahkim de 3 maç olarak onayladı. İlk defa böyle bir kararla karşı karşıya kalıyoruz. UEFA diyor ki futbolcu kulübün kölesi değil. Biz konuyu gerekirse UEFA'ya götüreceğiz.

FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0