BSL | Sıkı tutunun, düşüyoruz!

Basketbol Süper Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Galatasaray erkek basketbol takımı, normal sezonun 23. haftasında evinde Darüşşafaka Tekfen'i konuk etti. İlk yarısı başabaş geçen mücadelenin üçüncü çeyreğinde geriye düşen Ekrem Memnun'un öğrencileri, sahadan 87-98'lik mağlubiyetle ayrılarak kötü gidişini sürdürdü. 

Takımımız maça Pierre Jackson, Jordan Crawford, Göksenin Köksal, Brock Motum ve Amile Jefferson beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk çeyreğine etkili bir giriş yapan ve 5-0'lık seriyle oyuna başlayan Galatasaray, hücumda yeni transferi Jordan Crawford'un önderliğinde skor üretmeyi başardı. 13 sayı üreten Amerikalı oyuncunun önderliğinde farkı bir ara 9 sayıya kadar çeken takımımız oldukça çekişmeli geçen ilk 10 dakika sonunda takımımız 28-25'lik üstünlük kurdu. İkinci çeyreğin ilk bölümünde iki takım da skor üretmekte zorlanırken, Galatasaray hücumda yaptığı hataları savunmada telafi edemeyince geriye düştü. Özellikle boyalı bölgeyi savunmakta zorluk yaşayan Ekrem Memnun'un öğrencileri, rakibinin son bölümdeki etkili oyununa karşı koyamadı ve soyunma odasına 50-47'lik skorla geride girdi.

Üçüncü çeyrekte ise Galatasaray adına sahada ne hücum ne de savunma örnekleri görebildik. Hücumda yalnızca Jordan Crawford'un eline bakan takımımız boyalı bölgede Amile Jefferson ve Brock Motum ile etkili olamayınca, hücumda yaptığı basit top kayıplarını potasında hızlı hücumla sonuçlanan turnikeler olarak gördü. Savunma yapmakta oldukça zorlanan ve hücum ribaundlarını rakibine bırakan Galatasaray, hücumda da etkili olamayınca konuk ekip farkı 14 sayıya kadar çekti ve çeyrek 74-60'lık skorla bitti. Final periyodunun ilk bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, ilk 4 dakikada 10-7 gibi bir skorla geçildi. Oyunun devam eden sekansında savunmada aksayan Galatasaray, özellikle Andrew Andrews'in etkili oyununa karşı çözüm bulamayınca Darüşşafaka hem üç sayı çizgisinin gerisinden hem de boyalı bölgede etkili oyununu sürdürdü. Galatasaray farkı eritmeyi başaramadı ve geriye dönemediği maçtan 98-87'lik mağlubiyetle ayrıldı. 

Darüşşafaka Tekfen adına Andrew Andrews 25 sayı ile maçta öne çıkan ismi olurken, yeni transferimiz Jordan Crawford, ilk çeyrekte 13’ü olmak üzere 24 sayı ile takımımızın en skoreri oldu. Pierre Jackson ise 12 sayı ve 13 asist ile double-double yaptı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0