KBL | Sarayın Sultanları yolunda tam gaz!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 24. haftasında Galatasaray kadın basketbol takımı evinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün oynayan Sarayın Sultanları, yeni transferi Sami Whitcomb'un en skoreri olduğu karşılaşmadan 73-52'lik skorla galip ayrılmasını bildi. 

Takımımız maça Asena Yalçın, Samantha Whitcomb, Meltem Yıldızhan, Anete Steinberga ve Mercedes Russell beşlisiyle başladı. Sami Whitcomb’un üst üste sayılarıyla maça başlayan takımımız, Kuanitra Holingsvorth ve Sude Yılmaz’ın devreye girmesiyle 1:48’de 16-9 üstünlük yakaladı. Rakip takım Feride Şevval Akalan ve Fatmanur Karakaş’un sayılarıyla farkı dörde kadar indirdi. Takımımız ilk çeyreği 18-14 üstünlükle geçti. İkinci çeyreğe Holingsvorth’un sayısıyla başlayan Galatasarayımız, Anete Steinberga’nın üst üste 5 sayısıyla 25-16 üstünlük yakaladı. Özellikle rakibin önemli hücum gücü Anigwe’yi pota altında iyi savunarak durdurmayı başaran takımımız, iki dakika kala Anete’nin faul isabetleriyle farkı çift hanelere çıkardı: 35-24. Mersin ekibi gösterdiği reaksiyonla farkı tekrar tek hanelere indirirken, Holingsvorth’un faul çizgisinden bulduğu iki isabet ile ilk yarıyı 39-30 önde tamamladık. 

Temponun oldukça düştüğü üçüncü periyotta, Galatasaray rakip takımı 8 sayı bandında tutarak savunmada başarılı bir grafik ortaya koydu. Pelin Derya Bilgiç’in turnikesi ve Samantha’nın üçlüğüyle 44-30’luk skoru sağlayan takımımız, skor avantajını çeyrek sonuna kadar korudu. Takımımız 16 sayılık skor avantajıyla son çeyreğe girdi: 53-38. Pelin Derya Bilgiç’in üçlüğü ile son çeyreğe başlayarak farkı artırmaya devam ettik. Anete, Kuanitra, Samantha ve Sude’nin sayılarıyla farkı 20 sayı bandına çektik. Çeyrek ortasında Anete Steinberga’nın orta mesafe sayısıyla 65-44 üstünlüğü yakaladık. Kalan bölümde ritmini düşürmeyen takımımız, maçı 21 sayı farkla, 73-52 kazandı.

Samantha Whitcomb 19 sayı ve 3 asistlik performans ortaya koydu. Anete Steinberga 14 sayı, 8 ribaunt, 4 asist ve 3 top çalma ile oynadı.  Kuanitra Holingsvorth ise 14 sayı ve 6 ribauntluk performans ortaya koydu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0