KBL | Galatasaray yarı finalde!

Herbalife Nutrition Basketbol Süper Ligi Play-Off Çeyrek Finali ikinci maçında Galatasaray, Botaş'ın konuğu oldu. İlk maçı İstanbul'da kazanan Efe Güven'in öğrenciler deplasmanda da rakibi 50-67'lik skorla mağlup etti ve seride durumu 2-0'a getirerek yarı finale yükselmeyi başardı.

Anete Steinberga ve Epiphanny Prince’in sayılarıyla maça başlayan takımımız, Asena Yalçın ve Meltem Yıldızhan’ın dış atış isabetleriyle 14-2’lik farkı yakaladı. Savunmada diri kalan takımımız, rakibe bu çeyrekte sadece 8 sayı şansı verdi. Sude Yılmaz’ın üst üste dört sayısıyla ilk çeyreği 18-8 önde kapadık. İkinci çeyrekte Botaş skoru dengeledi. Özellikle hücumda istediği akılıcılığı sağla yamayan takımımız, Mercedes Russell’ın son bölümde bulduğu dört sayı ile toparlandı. Büşra Akbaş’ın üçlüğüne Pelin Bilgiç son saniye üçlüğüyle yanıt verdi ve ilk yarıyı 30-27 önde kapadık. 

İkinci yarıya Asena Yalçın ve Prince’in sayılarıyla 5-0 seri yakalayarak başladık. Çeyrek ortalarında Botaş, Ayşe Cora ve Bahar Çağlar’ın sayılarıyla skoru dengeledi. Son çeyreğe 42-42 eşitlikle gittik. Son periyotta Whitcomb ve Prince’in elinden bulduğumuz üst üste iki üçlükle 44-48 üstünlük yakaladık ve rakip molaya gitti. Moladan güçlü dönen taraf Galatasaray oldu. Kuanitra Holingsvorth’un boyalı alandaki dominesiyle farkı açan takımımıza Whitcomb da üçlükleriyle katkı verdi. Dört dakika kala çift haneli farkı yakalayarak Botaş’ın gardını düşürdük: 46-56. Meltem Yıldızhan’ın gençten devreye girmesiyle farkı iyice açtık ve mücadeleyi 67-50 kazandı.

Galatasaray'ın yarı finaldeki rakibi ise  Nesibe Aydın ve Mersin Yenişehir Belediyesi eşleşmesinin galibi olacak. 

İSTATİSTİKLER:

Fortuna Sittard başkanı Işıtan Gün konuğumuz olduğu programda Mayıs ayındaki seçimlerde başkan adayı Burak Elmas'ın listesinde olacağını açıkladı! 👇👇


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0