KBL | Sarayın Sultanları sezonu galibiyetle tamamladı!

Euroleague Women
'da çeyrek final turunda veda eden Galatasaray kadın basketbol takımı ligde normal sezonun son haftasında Nesibe Aydın'a deplasmanda konuk oldu. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları zaman zaman rakibi maça ortak olsa da sahadan 76-74'lük galibiyetle ayrılarak sezonu noktaladı. Efe Güven'in öğrencileri play-off turunda Botaş ile karşılaşacak. 

Galatasarayımız maça Asena Yalçın, Epiphanny Prince, Meltem Yıldızhan, Anete Steinberga ve Mercedes Russell beşiyle başladı. Mercedes Russell ve Anete Steinberga’nın sayılarıyla maça başlayan takımımız 4-0’lık bir start verdi. Çeyrek ortasına kadar karşılıklı sayılarla geçen periyotta dengeyi Pelin Derya Bilgiç’in turnikesi ve Sami Whitcomb’un üçlüğü bozdu: 8-13. Whitcomb’un üst üste 5 sayısına kaptan Cansu Köksal’ın benç katkısı gelince çeyreği 14-17 önde kapadık. İkinci çeyrekte parkede bambaşka bir Galatasaray vardı. Hücumda ve savunmadaki ritmini artıran takımımız, 06:56’da Asena Yalçın’ın basket faulden bulduğu üç sayı ile çift haneli farkı gördü: 16-26. Ardından Whitcomb’un üçlüğüne diğer oyuncularımızın verdiği sayı katkısıyla fark çeyrek sonlarına doğru 16’ya kadar yükseldi. Cansu Köksal ile gelişen hızlı hücumda Pelin’in turnikesiyle ilke çeyreği 44-25 önde tamamladık. Üçüncü çeyrek başa baş bir mücadeleyle geçti. Meltem’in sayısıyla periyoda start veren takımımız, rakibin ataklarına Prince, Anete ve Whitcomb ile karşı karşıya geldik. Rakibin 20-17’lik üstünlüğüyle geçilen üçüncü periyodun ardından son çeyreğe 16 sayılık farkla girdik: 45-61. Takımımız çeyrek başında Holingsvorth’un çember altında etkili olmasıyla mevcut farkı korudu; ancak Nesibe Aydın hücumda ritm bulunca fark çeyrek sonuna doğru ikiye kadar indi. Nesibe Aydın, Katsiaryna Snytsina’nın dört üçlük isabetiyle oynadığı son çeyrekte 16 sayılık farkı eritip son bölümlerde maça ortak oldu. Meltem Yıldızhan ve Pelin Bilgiç’in sayılarıyla rakibin yaklaşmasını engelledik. Nesibe Aydın’ın son hücumu top kaybı ile harcamasıyla maçı 76-74 kazandık.

Üç basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği maçta Mercedes Russell 15 sayı ve 7 ribauntluk performansıyla öne çıkan isim oldu. Benç katkılarında Pelin Derya Bilgiç 13 sayı ve Sami Whitcomb 11 sayılık performans ortaya koydu.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0