ELW | Sarayın Sultanları şansını zora soktu!

Euroleague Women D Grubu'nda elde ettiği 3 galibiyet ile ikinci sırayı alarak çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Galatasaray kadın basketbol takımımız, çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe Öznur Kablo ile İspanya'da karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 74-91 mağlup ayrılan sarı kırmızılılar, tur şansını zora sokarken, tutun ikinci ve son maçı cuma günü TSİ 18:00'de oynanacak.

Karşılaşmaya Pelin Bilgiç - Epiphanny Prince - Samantha Whitcomb - Anete Steinberga - Mercedes Russell beşiyle başlayan sarı kırmızılılar, ilk sayılarını Mercedes Russell'ın boyalı alan isabeti ile buldu. Karşılaşmanın ilk 5 dakikası 8-9 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilirken, sayılarımızın tamamı Russell ile geldi. Hücumda skor üretmekte zorlanan takımımız, Fenerbahçe'nin geçiş hücumlarını savunmakta zorlanınca Iagupova'nın turnikesiyle fark 7'ye çıktı. İlk çeyreği ise Fenerbahçe 15-19 önde kapattı. İkinci çeyreğe Meltem'in basketiyle başlayan takımımız, ilk yarının son 5 dakikasına 26-34 geride girdi. Steinberga'nın turnikesiyle farkı 2'ye kadar indiren sarı kırmızılılar, Epiphanny Prince'in üçlüğü ile öne geçti. Karşılaşmanın ikinci çeyreği ise 41-44 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıya, ilk yarıya başladığı beşten farklı olarak Quanitra ile başlayan sarı kırmızılılar, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını Russell ile buldu. Geçiş hücumlarında Iagupova'yı durdurmayı başaramayan takımımız, hücumda tıkanınca fark çeyreğin ortasında 12'ye kadar çıktı. Karşılaşmanın üçüncü çeyreği ise 53-64 lehine geçildi. Son çeyreğe Steinberga'nın sayısıyla başlayan Sarayın Sultanları, savunmada rakibine direnç koyamayınca maçın son 5 dakikasına 63-78 geride girdi. Karşılaşmanın kalan kısmında geri dönmeyi başaramayan sarı kırmızılılar, mücadeleden 74-91 mağlup ayrılarak Final Four şansını zora soktu

Karşılaşmanın istatistikleri ise şu şekilde oluştu... 

Epiphanny Prince: 20 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Samantha Whitcomb: 17 sayı, 1 ribaund, 3 asist
Anete Steinberga. 16 sayı, 12 ribaund, 3 asist
Mercedes Russell: 11 sayı, 3 ribaund
Meltem Yıldızhan: 4 sayı, 1 ribaund
Kuanitra Holingsvorth: 4 sayı, 6 ribaund
Pelin Bilgiç: 2 sayı, 5 ribaund, 3 asist 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0