Terim sekiz yıl öncesine döndü!

Galatasaray'da
hafta sonu oynanılan Kayseri maçıyla beraber saha içinde formasyonda yaşanan büyük değişimin ayrıntıları belli oldu. Sarı-kırmızılıların sahaya çıktığı 4-1-2-1-2 kurgu, akıllara 2013'ü getirdi. Radamel Falcao ve Mostafa Mohammed'i aynı anda sahaya süren teknik direktör Fatih Terim, aslında geçmişte de zaman zaman tercih ettiği bir kurguya dönmüştü. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, 8 sene önce denediği ve başarılı olduğu formasyona geçti ve ligde 2 maçta kaybettiği 5 puanın ardından Kayseri'den başarıyla döndü. 8 yıl önce, Şampiyonlar Ligi'nde Schalke deplasmanında 3-2 kazanarak adını çeyrek finale yazdıran Galatasaray'da teknik direktör Terim, bu karşılaşmada da 4-1-2-1-2 oynatmıştı. Kalede o gün yine Muslera vardı, bugün de.. Savunma kurgusunda Eboue, Semih, Dany, Riera dörtlüsü ile oynayan sarı-kırmızılıların 8 yıl sonraki defans bloğunda Yedlin, Luyindama, Marcao ve Saracchi görev aldı. Savunmanın hemen önünde Melo'nun yerine Taylan forma giyerken, öndeki ikilide ise Hamit-Selçuk İnan'ın yerine Gedson Ferhandes ile Emre Kılınç oynadı. 

Yıllar önce iki forvetin arkasında 10 numara pozisyonunda Sneijder'i tercih eden Fatih Terim, eski düzene dönmesiyle bu rolü Emre Akbaba'ya verdi. Drogba ve Burak Yılmaz'lı forvet hattının yerini ise Kayseri'de Falcao ile Muhammed aldı. Sonuçta da G.Saray oldukça ofansif gözüken ve çok sayıda futbolcunun pozisyona girmesiyle keyif veren bir yapıya büründü.



FCN Blog'un kendisine has programı Maraton'un yeni bölümü yayında! Osman Burak Çetinkaya ve Mücahit Mintemur, geçtiğimiz hafta Kayseri deplasmanından 3 golle 3 puana uzanan Galatasaray'ı masaya yatırdı.. Gündemin ilk sırasında Fatih Terim'in 4-4-2 dizilişi ve Radamel Falcao'nun dönüşü vardı! 

Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz.. Abone olmak için buraya tıklayınız! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0