Terim'in jeni jokeri Etebo oldu!

Galatasaray'da sezon başında Stoke City'den kiralanan ancak Taylan Antalyalı'nın gerisinde kalan Etebo, son haftalarda gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Teknik direktör Fatih Terim'in ilk 11'de görevlendirdiği Nijeryalı oyuncu mücadele gücüyle orta sahaya sertlik katarken, Gedson Fernandes ve Emre Kılınç'lı orta sahada önemli bir bağlantı oyuncusu olmayı başardı.

Webaslan'da yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in son sürprizi Oghenekaro Peter Etebo oldu. Taylan Antalyalı ile sezona başlayan ve yetenekli oyuncusundan kimsenin beklemediği şekilde 'regista' olarak yüksek performans alan Fatih Terim, kendisinden beklentiler iyice düşen Etebo'dan defansif orta sahada yararlanma kararı aldı. Antrenmanlarda kendini gösteren Etebo, sezon başındaki görüntüsünde uzaklaştı ve dinamik, diri bir görüntü ortaya koydu. Nijeryalı futbolcunun çıkışında teknik direktör Fatih Terim kadar vatandaşı Henry Onyekuru'nun transferinin önemli rolü oldu. Gündelik hayatında sürekli Onyekuru ile birlikte olan Etebo, daha önce Galatasaray'da iki dönem forma giyen arkadaşının gelişi ile birlikte takımla daha çok kaynaştı.

KASIMPAŞA MAÇI DÖNÜM NOKTASI OLDU
Öncelikle Kasımpaşa maçında Fatih Terim'den görevi alan Etebo, kar yağışı altında yoğun bir zeminde oynanılan mücadelede girdiği 11 ikili mücadelenin 8'ini kazandı. Nijeryalı oyuncu bunun yanı sıra rakiplerine karşı 2 şut engelledi, 1 top kaptı ve 2 kez pas arası yaptı. Ağır zemindeki yüksek mücadelesiyle dikkat çeken Etebo aynı zamanda takımda ayakta kalan isimlerin başında geldi. Etebo'nun zirve performansı ise Alanyaspor deplasmanında geldi. Fatih Terim'in taktik stratejisinde önemli bir yer tutan Etebo, o maçta 10 ikili mücadelenin 7'sini kazandı. 2 kez top kaptı, 3 kez uzaklaştırma yaptı, 1 kez şut engelledi. 

Nijeryalı oyuncunun yüksek formu Erzurumspor karşılaşmasında da devam etti. Önceki 2 maçta pas isabet oranı %65 civarında olan Etebo, Erzurum karşısında bu rakamı da %94.1'e çekti. İkili mücadelelerdeki başarısını bu maçta da 11'de 7 ile devam ettirdi. 2 kez top kapan Etebo, 2 kez de pas arası yaptı. Etebo, bu 3 maçta da gole, pozisyona, şuta ya da penaltıya neden olan bir hata yapmadı. 

STOKE İNDİRİM YAPARSA TAKIMDA KALABİLİR

Etebo bu performansını sürdürmesi halinde ise Galatasaray, Stoke City ile sezon sonunda masaya oturacak. Bir sezonluğuna 675 bin Euro'ya kiralanan Etebo'nun kontratında satın alma opsiyonu olarak 7.5 milyon Euro yazılmıştı. Sarı kırmızılılar, Nijeryalı futbolcunun önümüzdeki 15 maçta da bu çizgisini bozmaması halinde İngiliz kulübü ile görüşecek. Etebo'nun bonservisinin alınması yönünde teknik heyetten bir rapor gelirse, pazarlık masasına oturacak olan yönetim 2.5 ile 3 milyon Euro bandında bir rakama İngilizleri ikna edebilirse o zaman Etebo'nun bonservisini alacak.



FCN Blog'un kendisine has konsept yayını olan Maraton'un yeni bölümü yayında.. BB Erzurumspor karşısında alınan 3 puanı ve takımımızın ortaya koyduğu oyundaki eksiklikleri masaya yatırdı! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0