Efe Güven: Canla başla mücadele ediyoruz..

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde play-off yarı finalinde Nesibe Aydın'ı evinde ağırlayan Galatasaray karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak seriyi 1-1'e eşitledi. Karşılaşma sonrasında baş antrenör Efe Güven açıklamalarda bulundu. 

Dün de söylemiştim. Oyuncularımdan çok mutluyum ve onlarla gurur duyuyorum. Çok zor bir süreçten geçtiler. Bu çok hafif görülecek bir durum değil. 20 gün bu hastalığı semptomlu geçiren oyuncularımız oldu. Sonrasında geri dönüş yaptı birçoğu. Neredeyse hiç antrenman yapmayan, iki üç antrenman yapan oyuncularımızın çoğunu 35’er 38’er dakika oynatmak zorunda kaldık. Böyle bir maç olacağı belliydi. Kötü başlamamız çok doğal; çünkü hazır değiliz. Antrenman yapmayan bir ekip var. Maçtan maça sahaya çıkıyoruz. Basit hataların olması normal giden bir sezonda hazır olan bir takıma yakışmayacak hatalar; ama biz 20 gün ciddi bir ara verdik. Normal şartlarda böyle bir araya sezon öncesi hazırlığı gibi başlamamız gerekiyor. Vücut sıfırlanıyor ve bu süreçte virüsle de mücadele ettik.  Bu maç bizim için bir eşikti. Bu eşiği zor da olsa atladık ve kazandık. Son topta hata yaptık; ama ben oyuncularıma bununla ilgili kızamıyorum. Onların sahada ve soyunma odasındaki hallerini gördüğüm zaman, tek kelime söylemek onların emeğine ve insanlığa aykırı. Canla başla mücadele ediyorlar ve kazanmak istiyorlar. Biz bu seriyi Ankara’da bitirip İstanbul’a döneceğiz. En kritik toplarından birinde kaç gündür hasta yatan ve sadece iki üç idman yapan Asena isabet sağladı. Maçı en kritik yerlerinde çok önemli savunmaları Meltem yaptı. Oyuna girdiği zaman Zofia’nın önemli bir sayısı vardı. Burada tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Hepsi savaşıyorlar. Canla başla mücadele ediyorlar. Bu sezonu hak ettiğimiz şekilde bitirmek istiyoruz. Yakalandığımız hastalıktan sonra hak etmediğimiz bir pozisyona düştük. Tüm sezonun emeklerinin çöpe gitme ihtimali hala var; ama biz buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemizi bırakmayıp finale çıkmak istiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0