Kornerlerde korkutucu istatistik!

Galatasaray'da bu sezon saha içi bir çok faktör eleştirilirken, duran toplarda ve özellikle kornerlerdeki etkisizlik dikkat çekti. Kadrosunda hem hava topu becerisi hem de orta açma meziyetleri yüksek isimler olan Fatih Terim'in takımı ligin en kötü 10. takımı olmayı başarırken, ligde geride kalan sürede ortaya çıkan rakamlar dikkat çekti! 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig’de bitime 4 hafta kala lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisinde olan ve şampiyonluk için şansı her hafta giderek azalan Galatasaray’da taraftarlar sosyal medyada, oynanan futbola tepki gösteriyor. Maç başına ortalama 5,8 kez korner kazanan Galatasaray’ın özellikle kornerlerdeki başarısız grafiği sosyal medyada, “Bu takımın duran top taktiği yok mu?” sorularını gündeme getirdi. Ryan Donk, Luyindama, Marcao, Gedson Fernandes ve Mostafa Mohamed gibi hava topu becerisi yüksek oyuncuları olmasına rağmen ısrarla ön direk organizasyonu deneyen sarı kırmızılı takım bir türlü başarıya ulaşamadı.

Galatasaray bu sezon ligde Başakşehir, Alanyaspor ve Fenerbahçe’nin ardından en fazla köşe vuruşu kullanan 4. takım olmayı başardı. Ancak etkinlik ve verimliliği pek iyi seviyede olmadı.. Geride kalan sezonda toplam 211 kez köşe gönderine giden Galatasaray, bu kornerlerden yapılan organizasyonlardan sadece 5 kez gol atabildi. Bu da Galatasaray’ın kullanılan her 42 kornerde sadece 1 gol atabildiğinin göstergesi oldu. Bu kötü istatistiğiyle Galatasaray ligde Gaziantep Fk, Denizlispor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Trabzonspor, Ankaragücü, Erzurumspor, Hatayspor ve Denizlispor’dan sonra en kötü 10. takım oldu. Galatasaray’ın zirve yarışındaki rakiplerinden Fenerbahçe kornerden 11 gol atarken, Beşiktaş ise 7 kez ağları sarsmayı başardı. 

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0