STSL | Şampiyonluk yarışına tamam ya da devam maçı!

galatasaray

Spor Toto Süper Lig
'in 34. haftasında Galatasaray, Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. 10 Nisan Cumartesi günü Ali Sami Yen'de oynanacak maçı Ali Palabıyık yönetecekken zorlu müsabaka öncesinde bilinmesi gerekenleri ve öne çıkan detaylar sizler için derledik 🔎

OKYANUSU GEÇİP DEREDE BOĞULMAK

Ligde üst üste 8 maç kazanarak liderliğe kadar yükselen Galatasaray, son 5 maçta ise hayal kırıklığı yarattı. Fatih Terim'in öğrencileri son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilirken 3 yenilgi yaşadı ve lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisine düştü. Galatasaray bu süreçte sadece Kayserispor'u yenebilirken iç sahada Sivasspor ile 2-2 beraber kaldı, Rizespor'a ise 4-3 mağlup oldu. 

Fatih Karagümrük ise son 3 maçını kaybetmezken 2 galibiyet aldı. İstanbul ekibi deplasmanda oynadığı maçlarda ise 4 maçtır galibiyet yüzü göremiyor. Karagümrük bu maçlarda 2 yenilgi - 2 beraberlik aldı. 

İLK YARIDAKİ SON SANİYEDE HÜSRAN

Galatasaray, Süper Lig tarihinde Fatih Karagümrük'ü iç sahada konuk ettiği maçların hiçbirini kaybetmedi. Bu karşılaşmalarda Cimbom 6 galibiyet - 1 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar tek puan kaybını 1962 yılında 0-0'lık skorla yaşamıştı. Bunun yanı sıra Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Galatasaray'ı mağlup eden Fatih Karagümrük, Süper Lig tarihinde rakibine karşı üst üste iki galibiyet alamadı. Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Fatih Karagümrük, Galatasaray'ı son saniyede Mevlüt Erdinç'in attığı golle 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. 

Öte yandan İstanbul takımlarına rakip olduğu son üç Süper Lig maçını kazanan Fatih Terim (Başakşehir - Fenerbahçe - Kasımpaşa), lig kariyerinde ilk kez dört maçlık seri yakalamak istiyor.

GALATASARAY'DA TAYLAN'DAN HABER BEKLENİYOR

Karagümrük maçı öncesinde Galatasaray'da yapılan son idmanda Arda Turan ve Martin Linnes yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan sarı-kırmıızlılarda Taylan Antalyalı'nın durumu ise yapılacak olan son COVID 19 testinin ardından belli olacak. Bu test negatif çıkarsa Taylan, Karagümrük maçında forma giyebilecek. Cimbom'da Henry Onyekuru da annesinin vefatı sebebiyle müsabakada forma giyemeyecek. Onyekuru'ya FCN Blog ekibi olarak bir kez daha başsağlığı dileriz. 

KARAGÜMRÜK'TE 2 EKSİK

Süper Lig'e bu sezon yükselen ve özellikle yaptığı transferlerle dikkat çeken Fatih Karagümrük'te Galatasaray maçı öncesinde 2 önemli eksik yer alacak. Karagümrük, Galatasaray maçı öncesi yapılan Covid-19 testleri neticesinde Fabio Borini ve Lucas Biglia’nın test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı. İki yıldız oyuncu Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. 

NDAO VE SOBIECH'E DİKKAT 

Bu sezon Fatih Karagümrük formasıyla Süper Lig'de hem en fazla gol atan (8) hem de en fazla asist yapan (7) oyuncu olan Alassane Ndao, sezonun ilk yarısında takımının 2-1 kazandığı Galatasaray maçında birer gol ve asist katkısı yapmıştı. Oyuna sonradan girdiği son iki Süper Lig maçında birer gol atan Artur Sobiech (vs Hatayspor & Kayserispor), ilk 11 başladığı son 14 karşılaşmada rakip fileleri bir kez havalandırabildi (vs BB Erzurumspor).

FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0