BSL | Sezonu noktalıyoruz..

Basketbol Süper Ligi
'nde normal sezonun son haftasında Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe Beko'ya konuk oldu. Sakatlığı sebebiyle Pierre Jackson'ın yanı sıra Jordan Crawford ve Travis Trice da maç kadrosunda yer almadı. Ev sahibi ekibin baştan sona üstün bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmada takımımız sahadan 104-79'luk skorla mağlup ayrıldı. 

Karşılaşmanın özeti için buraya tıklayabilirsiniz! 

Galatasaray mücadeleye Barış Ermiş - Göksenin Köksal - Yiğit Arslan - Brock Motum ve Assem Marei beşiyle başladı. Rakibi karşısında ilk 5 dakikada savunmada aksayan takımımız bu sekansı 14-9 geride geçerken, çeyreğin devamında hücumda üretkenliğini arttırmayı başardı. Savunmada rakibine karşı bir türlü çözüm bulamayan Ekrem Memnun'un öğrencileri ilk çeyreği 26-22 geride tamamladı. Mücadelenin ikinci çeyreğine ev sahibi ekip etkili bir başlangıç yaparken, farkı 8 sayıya kadar çıkarttı. Farkın açılmasına üç sayı çizgisinin gerisinden yüzdeli şutlarla cevap vermeyi başaran takımımız farkı 2 sayıya kadar çekerken, oyunun son bölümünde savunmada rakibine karşı hiç bir direnç gösteremezken Fenerbahçe'nin savunmada sertliğini arttırmasının ardından hücumda sorun yaşadı. Dört dakikalık bu döngünün ardından takımımız soyunma odasına 51-38 geride girdi.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı. Dış atışlardan Göksenin Köksal ile skor üreten Galatasaray, 24. dakikada farkı 9 sayıya düşürdü: 58-49. Çeyreğin ortalarında oyunda tempo düştü. Ali Muhammed ve Eddie ile boş atışlardan üç sayılık basketler bulmaya devam eden Fenerbahçe Beko, 28. dakika biterken farkı 19 sayıya kadar çıkardı: 73-54. Sarı-lacivertliler, final periyoduna da 78-59 üstün gitti. Son periyotta oyunun kalitesi oldukça düşerken, iki takım da savunma sertliğini düşürdü ve mücadele ev sahibi takımın lehine 104-79'luk sonuçla sona erdi.

Galatasaray adına mücadelenin en skorer ismi 21 sayı üreten Amile Jefferson olurken, Amerikalı oyuncu pota altında 7 ribaundluk performans sergiledi. Takım kaptanımız Göksenin Köksal mücadeleyi 15 sayı ile tamamlarken, Barış Ermiş karşılaşmayı 10 sayı - 3 asistlik performansla tamamladı. 

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0