ÖZEL HABER | Işın Çelebi adaylığını açıklayacak!

Mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimler öncesinde Galatasaray'da dedikodu kazanı kaynamaya devam ederken, sürpriz bir isim gündeme geldi. Burak Elmas'ın ardından adaylık dosyasını Divan Kurulu'na teslim eden Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'yla birlikte resmen üç adayın bulunduğu seçim için eski başkan yardımcılarından Işın Çelebi'nin ismi geçti. Çatı aday olarak lanse edilen Çelebi her ne kadar Cuma gününü işaret etse de, işin rengi pek öyle değil! 

Adnan Polat döneminde Galatasaray'da ikinci başkanlık görevini üstlenen Çelebi, bugün hakkında çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada "Galatasaray bir dönüşüm geçiriyor. Tüm taraftarlar ve camia bir değişim istiyor. İnanın Türkiye'nin her yanından hatta yurt dışından 'Aday ol' diyenler arıyor. Büyük bir birleşme söz konusu. Ben bunu toplumsal bir hareket olarak görüyorum. Mevcut adaylar içerisinden de 'Aday ol' diyenler çıktı. Benim hiç aklımda yoktu adaylık ama öyle bir hava oluştu ki... Bakalım seçimin olacağı da tam belli değil. Net kararımı Cuma günü açıklayacağım." cümlelerini kullanmıştı.

Camia içerisinde alınan bilgilere göre "Adnan Polat'ın ekibi" olarak bilinen büyük bir çoğunluğun Işın Çelebi'ye başkan adayı olması için baskı yaptığı ve Divan Kurulu'na teslim etmek üzere 100'den fazla başvuru dilekçesi topladığı öğrenildi. Çelebi'nin bu süreçten bir süredir haberdar olduğu ve kendisinin de "çatı aday" olarak başkan adayı olmaya sıcak baktığı, Cuma günü yapacağı açıklamada da adaylığını resmen duyuracağı öğrenildi. Işın Çelebi'nin etrafında kimlerin olacağı büyük bir soru işareti olurken, Adnan Polat'ın desteklediği Çelebi'nin ekibinde eski ekip arkadaşları Haldun Üstünel - Hakan Üstünberk - Yiğit Şardan gibi isimlerin olması bekleniyor. 

IŞIN ÇELEBİ KİMDİR?

1950, Karaman doğumlu olan Işın Çelebi akademik alanda ekonomi üzerine doktora yaptıktan sonra hayatını bürokraside geçirdi. Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak başlayan kariyerini 1987 seçimlerinde İzmir milletvekili olarak taçlandıran Çelebi, aynı dönem Turgut Özal hükümetinde "bakan" olarak görev yaptı. Yıldırım Akbulut'un hükümetinde de bakan olarak görev alan Işın Çelebi, takvim yapraklarını 1999'u gösterdiğinde dört dönem üstüste İzmir milletvekili olarak seçildi. 

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0