Galatasaray ilk kez penaltı kaçırdı!

Süper Lig'de deplasmanda Denizlispor karşısında sahadan farklı galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında iddiasını son maça taşıyan ve gol averajını da 2'ye düşüren Galatasaray'da dün gece bir ilk yaşandı. Denizlispor karşısında 3 kez penaltı kazanırken, Emre Akbaba kaçırdığı penaltıyla bu sezon ilk kez penaltı kaçıran isim oldu. 

Denizlispor karşısında Halil Dervişoğlu'nun golünün ardından öne geçen Galatasaray'da, mücadelenin 35. dakikasında Ryan Babel kendisinin kazandırdığı penaltı sonrasında topun başına geçti ve nefis bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Karşılaşmada dakikalar 42'i gösterdiğinde savunmanın elle oynamasının ardından VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Abdulkadir Bitigen yeniden penaltı noktasını gösterirken, topun başına geçen Emre Akbaba penaltıyı kaçırdı. 28 yaşındaki oyuncunun kaçırdığı bu penaltı, Galatasaray'ın bu sezon kaçırdığı ilk penaltı atışı oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında Henry Onyekuru'nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı Mostafa Mohamed ilk atışında kaçırdı ancak savunma oyuncularının ihlali sonrasında penaltı tekrarlandı. Mısırlı golcü ikinci kez topun başına geçti ve topu ağlarla buluşturarak skoru 3-1'e getirmişti.

Emre Akbaba'nın kaçırdığı penaltı sonrasında Galatasaray bu sezon kazandığı 16 penaltı vuruşunda 15 kez gol sevinci yaşarken, ilk kez bir penaltı vuruşundan da yararlanamamış oldu. Galatasaray adına bu sezon daha önce Radamel Falcao 5, Mbaye Diagne 4, Mostafa Mohammed 3, Ryan Babel 2 ve Kerem Aktürkoğlu bir penaltı vuruşunda ağlarla buluşturmayı başarmıştı. 

FCN Blog Youtube kanalına konuk olan Burak Elmas röportajının yazılı halini ilerleyen günlerde sitemizde bulabilirsiniz. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0