Seçimde 800 yeni üye oy kullanacak!

Galatasaray camiası Haziran ayında yapılacak seçime kilitlenirken, kulüp tarihinin en geniş kapsamlı (6 başkan adayı) seçiminde yeni üyelerin statüsü kafa karışıklığı yarattı. Tüzüğe göre yeni üyelerin daha önce yapılması gereken Genel Kurul'da üyelerin onayına sunulması gerekirken koronavirüs salgını nedeniyle bu işlem yapılamadı. Seçimde oy kullanacak toplamda 800 yeni üye var! 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; 6 başkan adayının yarışacağı 19 Haziran'daki seçim öncesinde Galatasaray camiası son 2 yılda kulübe üye olan 800 kişinin oy kullanıp kullanamayacağını tartışıyor. Yeni üyelik koşullarını açıklayan tüzüğün 11. maddesinin 6. fıkrasının sonunda, "Sicil defterine işlenen üyeler, ilk yapılacak genel kurulun denetimine sunulur." ifadesi yer alıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Galatasaray'da son 2 yılda mali genel kurul yapılamadığı için "genel kurulun denetimine sunulur" maddesi kafa karışıklığı yaratıyor.

DERNEKLER MASASINA İŞLENDİ

Üyelik başvuru sürecinde, başvuru yapan kişilerin listesi, 31 Ağustos tarihinin akabinde askıya çıkıyor. Yapılan itirazları Sicil Kurulu değerlendiriyor. Bu, 1 Ekim'de sonlandı. Devamında Yönetim Kurulu onayladıktan sonra, bu kişiler, giriş ve yıllık ödentilerini yatırmalarını takiben kulübe üye oluyor, Sicil Kurulu tarafından Sicil Defterine ve Dernekler Masası'nın bilgi sistemine işleniyorlar. 1 Mart'ta hazirun listesi yayınlanıyor ve 1 hafta askıya çıkıyor. Böylece o yıla ait yapılacak genel kurullara katılma hakkına sahip kişilerin listesi kesinleşiyor. Aidatlarını yatıran ve haklarında herhangi bir disiplin soruşturması bulunmayan 800 yeni üye 19 Haziran'daki seçimde oy verme hakkına sahip..

SEÇİM GÜNÜ İTİRAZ EDİLEMİYOR

Herhangi bir üyenin, seçim günü, yeni üyelerin durumu hakkında önerge verip itiraz yapma şansı bulunmuyor. Çünkü tüzüğün 27. maddesinde, "Seçim toplantıları gündemine hiçbir ek yapılamaz." ifadesi kullanıldığı için "genel kurulun denetimine sunulur" maddesi kafa karışıklığı yaratıyor.

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 


Galatasaray Başkan Adayı Metin Öztürk, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Metin Öztürk ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 👇👇


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0