STSL | Biz bitti demeden bitmeyecek!

Süper Lig'de sondan bir önceki haftada Galatasaray deplasmanda, ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve bir de penaltı kaçıran Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Takımımıza galibiyeti getiren goller Halil Dervişoğlu, Ryan Babel ve Mostafa Mohamed (2)'den gelirken, Galatasaray iki averaj eksik olması nedeniyle haftayı ikinci sırada tamamladı. 

Hafta sonu Beşiktaş derbisinden 3 golle ve 3 puanla galip ayrılarak zirveye ortak olan Galatasaray, iddiasını son haftaya kadar sürdürmek için Denizli deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Teknik direktör Fatih Terim derbideki ilk 11 tercihine istinaden kadroda 2 değişiklik yaparken, Onyekuru ve Falcao yerine Arda Turan ve Halil Dervişoğlu kadroda yer alan isimlerdi. İlk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, rakip yarı alanda üretkenlikten uzak bir oyun ortaya koyarken Denizlispor kontrataklarla tehlike yarattı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Arda Turan'ın uzak direğe şutunda kaleci güçlükle kornere çeldi. Savunma beklerini de kanat oyuncusu gibi kullanan takımımız zaman zaman savunmada eksik yakalansa da, Fernando Muslera bu pozisyonlarda rakiplere izin vermedi. Karşılaşmada dakikalar 18'i gösterdiğinde savunmadkai büyük hatanın ardından Hasan ceza sahasında Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak Uruguaylı kalecimiz rakibine izin vermedi. Galatasaray maçtaki ilk golünü 22. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direkte kafayı vuran Halil Dervişoğlu ile bulurken maçın hakemi Abdulkadir Bitigen faul gerekçesiyle golü iptal etti. Ancak golün ardından yapılan VAR kontrollerinde pozisyonda faul olmaması tespit edildi ve gol kararı verildi. Mücadelenin 25. dakikasında Taylan'ın savunma arkasına nefis pasında Babel topu kontrol edemezken, bir kaç dakika sonra Arda'nın çaprazdan şutunda da top az farkla dışarıya çıktı. Mücadelede ilk yarım saat sona erdiğinde Galatasaray penaltı kazandı. Ryan Babel'in soldan ceza sahasına girdiği pozisyonda Hollandalı oyuncu rakibinin müdahalesiyle topu kaybetti ancak savunma oyuncusunun yerde elle oynaması sonrasında maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Ryan Babel düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak farkı 2'e çıkarttı. Skor üstünlüğünü ele alan Fatih Terim'in öğrencileri, rakip yarı alanda farkı arttırma çabalarını sürdürürken maçın hakemi Abdulkadir Bitigen mücadelenin 42. dakikasında bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Saracchi'nin soldan ortasında Halil Dervişoğlu kafayla vurdu ancak savunmanın elle oynaması tespit edildi. VAR kontrollerinin ardından topun başına geçen Emre Akbaba penaltı vuruşunda kaleci Abdulkadir Sünger'i geçemedi. Kaçan penaltının ardından ilk yarıda kalan dakikalarda Arda ve Halil ile rakip ceza sahasında tehlike yaratsa da bunlardan yararlanamadı. İlk yarı sonunda Galatasaray soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti. 

Teknik direktör Fatih Terim ikinci yarı öncesinde takımda herhangi bir değişiklik yapmazken, ikinci yarıda da Galatasaray'ın kontrollü oyunuyla başladı. Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Arda ceza sahasına soldan girip önünü açtı ve kaleye vurdu ancak top yan ağlarda kaldı. Bir dakika sonra ileri uçta pres yapan Ryan Babel kalecinin pasını bozdu ve gelişen atakta Arda'nın pasında Halil kaleciyle karşı karşıya pozisyonu değerlendiremedi. Arka arkaya kaçan gollerin ardından Galatasaray'da üç değişiklik birden gerçekleşti ve Mostafa Mohammed - Henry Onyekuru - Kerem Aktürkoğlu oyuna dahil oldu. Karşılaşmada dakikalar 62'i gösterdiğinde Saracchi'nin taç atışı sonrasında yaşanan top kaybının ardından Recep Niyaz ceza sahasına girdi ve farkı 1'e düşüren golü kaydetti. Galatasaray mücadelenin son 20 dakikalık bölümünde oyunu tamamen rakip yarı alana yıkarken, farkı arttırma çabaları sonuç verdi. Dakikalar 79'u gösterdiğinde Mohammed'in pasında Onyekuru kaleciyle karşı karşıya pozisyondan yararlanamazken, 81. dakikada rakibinin müdahalesiyle yerde kalan Onyekuru takımımıza maçtaki üçüncü penaltısını kazandırdı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Mostafa Mohamed rakibin genç kalecisi Abdulkadir'i geçemezken, VAR'ın uyarısı sonrasında penaltı atışı tekrarlandı. Bir kez daha topun başına geçen Mısırlı forvet bu kez ağları havalandırdı ve skoru 3-1'e getirdi. Karşılaşmada normal sürenin sonuna gelirken Mostafa Mohamed bir kez daha sahneye çıktı.. Ömer Bayram'ın savunma arkasına nefis pasında Henry Onyekuru ceza sahasına girdi ve pasını çıkarttı. Mohammed topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi. Karşılaşmanın sonuna 6 dakikalık süre ilave edilirken, rakip ceza sahasında Kerem ile etkili olmaya çalışan başka bir gol bulamadı ve mücadele 4-1'lik skorla tamamlandı. 

Galatasaray maçın genelinde %57 topla oynama oranına sahip olurken, rakip kaleye 19 şut girişiminin 10'unda isabet buldu. Terim'in öğrencileri karşılaşmada %88 pas isabetiyle 436 başarılı pas yaparken, rakip ceza sahasına açtığı 32 ortada sadece 8 kez isabet buldu. 

Galatasaray bu skorla puanını 81'e yükseltirken, liderlik koltuğuna ortak oldu. Beşiktaş'la puanını eşitleyen takımımız rakibinin 44 gollük averajına karşılık 42 gollük averajla ikinci sırada yer alıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0