Taylan Antalyalı ameliyat oldu!

Yeni sezon öncesi çalışmalarına Fatih Terim yönetiminde devam eden Galatasaray'da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz sezonun yıldız isimlerinden Taylan Antalyalı, yapılan kontroller sonrasında fıtık ameliyatı olduğu açıklandı.

Euro 2020'de milli takım kadrosunda yer almasına karşın 1 dakika bile süre alamadan turnuvayı tamamlayan ve dün akşam saatlerinde İstanbul'a döner dönmez tesislere gelerek teknik direktör Fatih Terim ile görüşen Taylan Antalyalı hakkında üzücü bir haber geldi. 25 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu için resmi siteden yapılan açıklamada "Taylan Antalyalı, milli takım kampının ardından sağlık ekibimiz tarafından planlanan programı dâhilinde bugün başarılı bir kasık fıtığı ameliyatı oldu." ifadeleri kullanıldı. 

Geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda 39 maçta 3116 dakika sahada kalan ve 1 gol - 4 asistlik performans sergileyen Taylan Antalyalı, gösterdiği performans doğrultusunda Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş tarafından Euro 2020'de milli takım kadrosuna dahil edilmişti. 

SPORCULARDA KASIK FITIĞI SAKATLIĞI

Bütün kasık fıtıklarını yama ile onarmak gerekir. Yamayı fıtığın olduğu yere iki yöntemle yerleştirmek mümkündür: Açık ve kapalı (laparoskopik) yöntem. Açık yöntemde yaklaşık 10 cm uzunluğunda tek bir kesi yapılırken, kapalı yöntem 3 küçük delikten gerçekleştirilir. Her iki yöntemden sonra da hasta aynı gün taburcu olabilir ancak kapalı ameliyattan sonra spora dönmek çok daha kısa sürede mümkündür. Bu nedenle sporcularda kapalı ameliyatı tercih etmek daha doğru olur. Sporcuların ameliyat sonrası beklentisi doğal olarak en kısa süre içinde spora geri dönmektir. Kapalı ameliyatlardan sonra bu süre daha kısadır. Sporcunun yaptığı spora göre değişmekle beraber 2-3 hafta içinde antrenmanlara başlanabilir. Müsabakalara geri dönüş süresi mücadeleci sporlarda biraz daha uzun zaman alabilir.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0