2021'de Kadın Basketbolda Neler Yaşandı?

Geride bıraktığımız 2021 sezonuna Fenerbahçe'nin ligde kazandığı namağlup şampiyonluk damga vurdu. Avrupa'da çeyrek final derbiye sahne olurken, kazanan sarı lacivertliler Final Four'a uçtu. Sezonun sonlarına doğru koronavirüs vakaları patlak verdi. Geride kalan sezonun derlemesini sizler için hazırladık. 

Galatasaray'da Yönetim Krizi ve Ayrılıklar

2019-20 sezonu pandemiden dolayı tamamlanamamasına rağmen iyi bir görüntü çizen ve taraftarının takdirini kazanan sarı kırmızılılar, 2020-21 sezonuna daha umutlu bakarken, kaptan Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek'in ayrılık haberiyle sarsıldı. Ayrılığa gerekçe olarak iki oyuncunun da sözleşmelerinde indirimi kabul etmesine rağmen yeni sözleşmenin kasıtlı olarak geciktirilmesi öne sürüldü. Bu ayrılığın ardından Ömer Yalçınkaya görevden alınırken, iki milli oyuncunun yeni adresi Botaş oldu.

Fenerbahçe'nin Bitmeyen Aşkı: Alina Iagupova

Sezona iyi başlayan sarı lacivertliler, Euroleague'de şampiyonluk için iddialı bir konuma gelmeyi hedef haline getirdi ve bu doğrultuda sezona Çukurova formasıyla başlayan eski oyuncusu Alina Iagupova'yı renklerine bağladı. Skorer yıldız Fenerbahçe ile hem Avrupa hem de lige performansıyla damga vurmayı başardı. Ligi namağlup şampiyon bitiren takımın önemli bir parçası olan oyuncu, Euroleague'deki etkili oyununa karşın takımının yarı finalde Ekaterinburg'a elenmesine engel olamadı. Basketbolseverler turnuvadaki tüm maçlara Bettilt sitesi üzerinden canlı skor takibi yapabildiler. 

Ligde Alternatif Milli Takım Botaş

Sezonun en ilginç hamlesi Ankara ekibinden geldi. Ligdeki yarışmacı her takım yabancı oyuncularla kadrosunu güçlendirirken, Botaş bütçesinin büyük kısmını yerli oyunculara ayırdı. Galatasarayla yollarını ayıran Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek'in yanı sıra, Ayşe Cora ve Bahar Çağlar gibi tecrübeli milli oyuncuları kadrosunda bulunduran Ankara ekibi, yabancı olarak sadece Elizabeth Williams ve Marina Baş'ı kullandı. Sezonu yedinci sırada tamamlayan Botaş, ligde play off çeyrek finalinde Galatasaray'a elenmekten kurtulamadı.

Sezonun Maceracı Takımı Galatasaray

Sezona iki milli oyuncusunu kaybederek başlayan sarı kırmızılılar, kadrosuna yaptığı eklemelerle tekrar iddialı bir konuma gelmeyi başardı ancak şanssızlıklar Galatasaray'ın yakasını bir türlü bırakmadı. Avrupa'daki çaylak sezonuna iyi başlayan Amerikalı uzun Bella Alerie'nin ailevi nedenle geri dönmesiyle başlayan süreçte daha sonra yıldız skorer Courtney Williams dedesinin ölümünü gerekçe göstererek gittiği ülkesinden dönmedi. Kadrosuna sezon ortasında Angel McCoughtry'i katan sarı kırmızılılar, sakatlığı nedeniyle bu oyuncuyla da yollarını ayırmak zorunda kaldı. Sezonun sonunda ise takımdaki hemen hemen herkes koronavirüs hastalığına yakalanırken, final serisinden önce takıma sonradan katılan Amerikalı yıldız oyuncu Whitcomb hastalığın vücudunda yarattığı hasar nedeniyle takımdan ayrıldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0