Dee Bost kimdir?

dee bost

Yeni sezonda NEF sponsorluğunda büyük bir yapılanmaya giden Galatasaray'da transferler açıklanmaya devam ediyor. Galatasaray oyun kurucu pozisyonunu Dee Bost ile güçlendirdiğini açıkladı. Galatasaray, Dee Bost ile 1 yıllık anlaşma sağladı. 

DEE BOST KİMDİR?

Galatasaray'ın yeni transferi Deee Bost kimdir? 12 Ekim 1989, Charlotte doğumlu olan Dee Bost, kolejdeki basketbol kariyerine NCAA takımlarından Mississippi State Bulldogs forması giyerek başladı. Dört sezon boyunca burada forma giyen Bost, takvim yaprakları 2012 yılını gösterdiğinde rotayı Avrupa'ya kırdı ve ilk olarak Adriyatik Ligi temsilcisi Buducnost forması giydi. Bir sonraki yıl şansını G-League'de denemek istese de Idaho forması altında gösterdiği performans NBA takımlarından teklif alması için yeterli olmadı ve 2014-15 sezonunda Trabzonspor formasıyla Türkiye'ye ayak bastı. Türkiye'deki ilk sezonunda maç başı 7.6 sayılık performansı hücum tarafında tatminkar olmasa da, Avrupa basketboluna uyumunu bir sonraki yıl Polonya'ya yaptığı transferle bir nevi zirveye çıkarttı. Zielona Gora takımında maç başına 10 sayı - 3.8 asist ortalaması yakalayan Bost, bir sonraki sezon Monaco formasıyla maç başına 13 sayı - 5.6 asist ortalamasına çıktı. 2017-2018 yılında şansını Euroleague takımlarından Zalgiris Kaunas da deneyen tecrübeli oyun kurucu rotasyonda yer aldığı Litvanya ekibinde 13.5 dakika süre ortalamasıyla 5.5 sayı ortalamasını yakaladı. Sezon ortasında yeniden Fransa'ya dönen Dee Bost, bu sefer Strasbourg formasıyla 28 dakika sahada kaldı ve 11 sayı ortalamasını yakalayarak kısa sürede takımına önemli bir katkı sağladı. 2018-19 sezonuna bir kez daha EuroLeague takımlarından Khimki ile başlayan tecrübeli oyun kurucu sezon ortasında yeniden Fransa'ya döndü ve bu sefer Monaco'yla sözleşme imzaladı. Monaco'da sezon ortasında gelmesine karşın 11.5 sayı - 5.3 asist ortalamasını yakalayan Boost, devam eden sezonlarda da 27 dakika ortalamayla 12.8 sayı - 4.4 asist ve son olarak geçtiğimiz sezon 11.3 sayı - 4.1 asist ortalamalarıyla takımının önemli bir ismi olmayı başardı. 

2020-2021 sezonunda EuroCup şampiyonluğuna ulaşan Monaco'da önemli bir yere sahip olan Dee Bost'un aynı zamanda Bulgaristan pasaportu bulunuyor. Tecrübeli oyun kurucu bu sezon Şubat ayında milli takım formasıyla FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası elemelerinde de boy gösterdi.  

Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0