Galatasaray tekrar evine dönüyor!

Geçtiğimiz sezon stadyum zemininde yaşanan problemler sonrasında Mayıs ayında yenileme çalışmalarına başlayan Galatasaray'da uzun süredir devam eden hasret sona eriyor. 21 Mayıs'ta başlayan zemin yenileme süreci sona ererken, stadın drenajı da tamamen değiştirildi.

Galatasaray'ın mabedi Türk Telekom Stadyumu'nda 21 Mayıs'ta başlanan zemin çalışmalarının sonuna gelindi. Sorunlu zemin kaldırılarak yeni kanallar açıldı ve drenaj sistemi tamamen değiştirildi. Temmuz ayının başında çim dikme aşaması yapıldı. Ağustos ayında ise hibrit aşamasına geçildi. Hibrit çimler normal çimlerin arasına özel bir makine yardımıyla ekildi. 10 Ağustos'ta ise UEFA'nın çalışmış olduğu İngiliz bağımsız denetim firması SPORTSLAB ekipleri zeminde, top ve zemin etkileşimi testleri yaptı ve çalışmaların sonuna gelindi. 

Son olarak 15 Mayıs'ta oynadığı Yeni Malatyaspor maçını evinde oynayan Galatasaray, hasretini 16 Eylül'de oynanacak Lazio maçı ile sonlandıracak. Fatih Terim'in öğrencileri iç sahada oynayacağı Avrupa Ligi maçının sonrasında ise hafta sonu ligde Alanya'yı konuk edecek. 

4 MAÇ FARKLI STADYUMDAYDI
Zemin çalışmalarının uzaması nedeniyle Galatasaray yeni sezonda iç sahada oynaması gereken PSV Eindhoven ve St. Johnstone maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda, Randers karşılaşmasını Kasımpaşa Stadyumu'nda, ligdeki Hatay müsabakasını ise Olimpiyat Stadyumu'nda oynamıştı.

BELHANDA İSYAN ETMİŞTİ
Galatasaray'ın belki de şampiyonluğuna mal olan geçen yılki bozuk çimleri Demir Grup Sivasspor maçı sonrası Belhanda sert bir dille eleştirmiş, "Sosyal medyada kendinizi seyretmeyi bırakıp, statla ilgilenmelisiniz. Antrenman sahamız bile buradan iyi" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Belhanda'nın bu açıklamalarını yeminli tercümana tercüme ettiren yönetim, ardından Faslı oyuncunun sözleşmesini feshetmişti. Galatasaray yönetimi daha sonra da Stat İşletme Direktörü H.Murat Ersoy'la yolları ayırmıştı.

FCN Blog'un yeni sezondaki yeni programı Taktik Tahtası yayında.. Milli araya 3 maçta 7 puan ve Avrupa Ligi gruplara kalma başarısıyla giren Galatasaray'da yeni bir oyun planı var. Yeni transferlerden Morutan'ın siftah yaptığı; Cicaldau'nun ise saha içi karakteri gibi bir çok konuyu masaya yatırdık. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0