Robert Muric kimdir?

Yunanistan'da yayın yapan SDNA'ya göre; Hırvat ekiplerinden Rijeka forması giyen 25 yaşındaki Robert Muric, sezon sonunda sona erecek olan sözleşmesini uzatmaya yanaşmamasının ardından takımdan ayrılmak üzere.. Dinamo Zagreb altyapısından yetişen ve Ajax - Braga gibi kulüplerin rezerv takımlarında forma giyen Muric'in yeni adresi Galatasaray olabilir.

ROBERT MURIC KİMDİR?

12 Mart 1996, Varaždin - Hırvatistan doğumlu olan Robert Muric her ne kadar Hırvatistan Ligi'nde forma giyse de Avrupa futbolunda uzun bir süre scoutların takibinde yer alan bir isim olarak dikkat çekiyor. Futbol altyapısını Zagorec ve Dinamo Zagreb'te sürdüren Muric, gösterdiği performansla 2014 yılında Ajax scoutlarının dikkatini çekmeyi başardı. 

Ajax formasıyla U21 - U19 takımlarında toplamda 59 maça çıkan Hırvat oyuncu, bu maçlarda 17 gol - 16 asistlik performans sergiledi. Ajax altyapısında başarılı bir oyun ortaya koyan ve rezerv takımda 2 sezon forma giyen Muric, tecrübe kazanması adına takvim yaprakları 2016'yı gösterdiğinde Serie A takımlarından Pescara'ya kiralandı. Ancak bu macera pek istenilen gibi geçmedi ve genç oyuncu 10 maçta 4 gollük performansla Ajax'a geri döndü. 2017 yazında 500bin Euro bonservis bedeli karşılığında Braga'ya transfer olan Hırvat oyuncu iki sezonluk Portekiz macerasında Braga'nın B takımında 18 maçta şans buldu ve 2 gol - 1 asistlik performans sergiledi. 2019 yılında Braga'dan bonservisini alan ve bedelsiz olarak Rijeka'ya transfer olan Robert Muric burada tabir-i caizse yeniden doğdu. 

2019 yılının ikinci yarısında Hırvatistan Ligi'nde çıktığı 16 maçta 3 gol - 5 asistlik performans sergileyen Muric, bir sonraki sezonda 30 maçta 10 gol - 4 asistlik performans sergiledi. Muric geçtiğimiz sezon ise 38 maçta 12 gol - 7 asistlik performansıyla tam anlamıyla zirve yaptı. Üç sezondur istikrarlı bir şekilde Rijeka formasıyla başarılı bir performans ortaya koyan Muric'in sözleşmesi 2022 yazında sona eriyor. 

Çeşitli yaş kategorilerinde (U17, U19, U21) Hırvatistan milli takımının formasını giyen Muric, her ne kadar sağ kanat orjinli olsa da her iki ayağını da kullanabiliyor olması ve golcü kimliğiyle hücum hattında tüm bölgelerde görev yapabiliyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0