Stadyum sponsoru belli oluyor!

Galatasaray'da uzun süredir merak konusu olan stadyum isim hakkı sözleşmesi belli olmak üzere.. Türk Telekom'un geçen sezon sona eren sözleşmesi sonrasında yeni yönetimin en büyük icraatlarından birisi olması beklenen sponsorluk anlaşması hakkında yönetim kurulu üyesi ve genel sekreter Köksal Ünlü açıklamalarda bulundu. Ünlü, yaptığı açıklamada forma sponsorluk anlaşmasının iyileştirilerek devam edeceğini açıklarken yurt dışından firmalarla görüştüklerini açıkladı. 

Seçim öncesinde bizim vaadimiz vardı, onunla ilgili ön protokolümüz de vardı ve hala var. Ancak üç firma ile görüşmüştük ve bunlardan bir tanesiyle ön protokol yapıp, süreci ciddi bir şekilde yürütüyorduk. Gelinen noktada stadın isim hakkı için mevcut sözleşmemiz devam ettiğinden bir takım munhasır/rüçhan hakkı (teklif edilen rakam üzerinden öncelik hakkı) kullanımı var. Oraya kadar geldiğimizde bunu Türk Telekom'a bildirmemiz gerekiyordu, bunu da bildirdik. Bu arada başka sponsor talipleri çıktı. Bizim hiç ajandamızda olmayan. Fakat esas hikaye, Galatasaray'ın haklarını ve değerini garanti/teminatlarla sözleşmeye dökebilmek. Yurt dışındaki bir firmayla yaptığımız ön sözleşmede teminat mektubu sıkıntısı ortaya çıktı. Biz Galatasaray'ın hiç bir hakkını garantisi ve teminatı olmadan herhangi birisine devretmeyeceğiz. Bunun için de haklı olarak taraftar da, basın da soruyor. Gelir gelmez, hemen yapacak mıyız? Evet ama bunun geçmişten Türk Telekom ile olan sözleşme detaylarını ancak göreve geldiğimizde öğrenebildik. Bu süreç içerisinde de yeni sponsor adayları ortaya çıktığı için geldiğimiz noktada şu kararı aldık. Sırf yapmış olmak için yada taahhüdümüz her neyse ki, o vaadin içerisinde hem forma hem stad isim hakkı vardı. Forma sponsorluğumuz iyileştirilerek, zaten sözleşmemiz 1 yıl daha vardı, devam edecek. Stadın isim hakkı da başka bir yerde, yeni sponsorluk taleplerinin gelmesiyle daha ciddi bir şeye geldi. Sadece vermiş olmak için vermek değil, ödeme garantileri ve teminatlarıyla olmasını istediğimiz için acele etmiyoruz ancak kısa vadede ve yakın bir tarihte bu işi bitireceğiz. Bir şeyi yapmış olmak için yapan bir yönetim zihniyetimiz yok. Önceliğimiz Galatasaray ve Galatasaray'ın hakları, menfaatleri..

Galatasaray haberleri için tıklayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0