STSL | Galatasaray'ın konuğu Hatayspor!


Süper Lig'in açılış maçında Giresunspor deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray, ligin ikinci haftasında Hatayspor'u konuk ediyor. Ali Sami Yen'deki zemin bakımı nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Karşılaşma öncesinde iki takım öncesi bilgiler ve istatistikler şu şekilde.. 

VICTOR NELSSON SAHNEYE ÇIKIYOR 

Galatasaray'da transfer döneminde Kopenhag'dan transfer edilen ve geçtiğimiz hafta Giresun deplasmanında lisansı yetişmediği için kadroda yer almayan Victor Nelsson, Hatayspor karşısında sahneye çıkıyor. Valentine Ozornwafor'un takımdan ayrılmasıyla birlikte Nelsson'ın lisansı çıkartıldı. Galatasaray'da Victor Nelsson'ın Hatayspor karşısında ilk 11'de olması ve sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıkması bekleniyor.

MARCAO VE OĞULCAN ÇAĞLAYAN YOK

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Giresunspor maçında şok bir şekilde Kerem Aktürkoğlu ile tartışma yaşayan ve Kerem'e saldırı girişiminde bulunan Marcao'ya TFF tarafından 8 maç ceza verildi. Hali hazırda kadro dışı olan Brezilyalı stoper affedilmesi halinde ligin 10. haftasında oynanacak olan Beşiktaş maçıyla birlikte sahalara geri dönebilecek. 

Galatasaray'da Hatayspor maçı öncesinde bir diğer eksik ise Oğulcan Çağlayan. TFF'nin haksız şekilde lisansını çıkartmadığı Oğulcan Çağlayan konusunda Galatasaray, Çaykur Rizespor ile geçen hafta anlaşma sağlamış olsa da Tahkim Kurulu üyeleri protokole kendileriyle ilgili madde koydurmak isteyince anlaşma bozulmuştu. Bu sebepten dolayı Oğulcan Çağlayan ligde bir süre daha oynayamayacak. 

5 MAÇTA 2 GALİBİYET, 2 YENİLGİ

Galatasaray ve Atakaş Hatayspor 5 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların ikisinde Galatasaray, ikisinde rakip takım galip geldi. Kalan tek maç ise beraberlikle sonuçlandı. Evimizde oynadığımız 3 karşılaşmada ise rakibimize karşı iki galibiyet ve bir beraberliğimiz bulunuyor.

Galatasaray ve Atakaş Hatayspor, son olarak Süper Lig’in ikinci yarısında 3 Nisan 2021 tarihli mücadelede karşı karşıya geldi. Hatay'da oynanan bu karşılaşmadan takımımız 3-0 mağlubiyetle ayrılmıştı.

MBAYE DIAGNE VE KEREM AKTÜRKOĞLU FORMDA BAŞLADI

Galatasaray'da geçen sezon Premier Lig'de WBA'a kiralanan Mbaye Diagne sezona çok formda başladı. King Kong, Galatasaray formasıyla çıktığı 4 maçta 3 gol attı ve şu anda takımının gol yükünü sırtlayan isim konumunda yer alıyor. Mbaye Diagne, Hatayspor karşısında da ilk 11'de yer alacak. Diagne geçen sezon ligin ilk yarısında Ali Sami Yen'de oynanan maçta Feghouli'nin ortasında şahane bir gole imza atarak skoru 1-0'a getirmişti. Galatasaray o maçtan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılmıştı. 

Galatasaray'da Mbaye Diagne ile birlikte en formda isim ise Kerem Aktürkoğlu. Geçen sezon 3. Lig'den transfer edilen Kerem Aktürkoğlu gösterdiği performansla ilk 11'in vazgeçilmezi olurken milli takıma kadar yükselmiş ve EURO 2020'de yer almıştı. Kerem Aktürkoğlu bu sezona da çok iyi başladı. Genç oyuncu geçtiğimiz hafta Giresunspor maçında skora etki edememiş olsa da UEFA Avrupa Ligi'nde St. Johstone ve Randers maçlarında şov yaptı. Son olarak hafta içinde Randers deplasmanında gol sevinci yaşayan Kerem, St. Johstone karşılaşmasında da 2 asist, 1 golle yıldızlaşmış ve turu getirmişti. 

Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0