Süper Lig | Boss'tan hayat öpücüğü!

Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray zemin nedeniyle evinde oynayamadığı karşılaşmada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda geçen sezonun flaş ekibi Hatayspor'u konuk etti. Daha maçın başında şok bir golle mağlup başlayan Terim'in öğrencileri daha sonra oyunun hakimi oldu. İlk yarıda Sofiane Feghouli ile beraberliği yakalayan Galatasaray, 88. dakikada Ömer Bayram'ın ortasında Christian Luyindama'nın kafa vuruşuyla 3 puana uzandı. Galatasaray bu sonuçla birlikte lige 2 de 2 yaparak başlamış oldu. Bu zorlu maçın hikayesini bir de istatistiklerin ve sayıların diliyle okuyalım...

6: Sarı kırmızılılar defanstan toplam 6 kez başarıyla top uzaklaştırdı. Hatayspor ise tam 35 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Galatasaray'da Christian Luyindama 3 kez top uzaklaştırarak bu alanda takımının lideri olurken. Fatih Kuruçuk ve Simon Falette 9'ar kez top uzaklaştırarak bu alanda maçın en iyisi oldular.

9: Galatasaray, bu zorlu mücadelede toplam 9 kez pas arası yaptı. Deplasman ekibi ise 15 kez pas arası yaparak sarı kırmızılı takıma bu alanda üstünlük sağladı. 

14: Galatasaray, rakip kaleye toplam 14 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından olurken 4 tanesi isabeti buldu. Hatayspor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye 6 şut çekti. Bu şutların 2 tanesi ceza sahası dışından olurken 4 tanesi kaleyi buldu. Maçın en çok isabetli şut çeken ismi 2 şutu da kaleyi bulan Saba Lobzhanidze oldu.

17: Galatasaray, Hatayspor karşısında rekor derecede köşe vuruşu kullanarak dikkat çekti. Sarı kırmızılılar tam 17 kez köşe vuruşu kullandı. Kornerlerdeki başarısız kafa vuruşları dikkat çekti. Deplasman ekibi ise 1 kez köşe vuruşu kullandı.

25: Maçın hakemi Hüseyin Göçek, zorlu mücadelede tam 25 kez faul düdüğünü çalarak oyunu durdurdu. Bu faullerin 11 tanesini Galatasaray yaparken 14 tanesini Hatayspor yaptı. Hakem, bu faullere karşılık 1 Galatasaray'a, 2 Hatayspor'a olmak üzere 3 kez sarı kartına başvurdu.

35: Sarı kırmızılı ekip Hatayspor ceza sahasına toplam 35 kez orta açarak rakibinin ceza sahasında tehlike yaratmaya çalıştı. Bu 35 ortanın 11 tanesi isabeti bulurken %31 oranında isabet sağlandı. Hatayspor, Galatasaray ceza sahasına 5 orta açtı ve 1 isabet buldu.

%48: Galatasaray, ikili mücadele kazanma oranında rakibinin gerisinde kaldı. Girilen mücadelelerin %48'ini sarı kırmızılı ekip kazanırken %52'sini Hatayspor kazandı. Maçın en fazla ikili mücadele kazanan ismi Hataysporlu Mehdi Boudjemaa oldu. Boudjemaa 13 kez ikili mücadeleye girip 10'undan galip ayrıldı. Galatasaray'da ise 14 ikili mücadelenin 7'sini kazanan Mbaye Diagne takımın bu alandaki en iyisi oldu.

%51: Sarı kırmızılı ekip yaşanan hava topu mücadelelerinin %51'inden galip ayrıldı. Hatayspor ise %49 oranında hava topu kazandı. Maçın en fazla hava topu kazanan ismi 6 kez başarıyla kafa topu kazanan Christian Luyindama oldu.

%60: Galatasaray, zorlu mücadelede %60 oranında top kapma başarısı gösterdi. Hatayspor ise %70 oranında top kapma başarısı gösterdi. Maçın en çok top kapan ismi 3 kez başarıyla top kapan Kamil Ahmet Çörekçi oldu.

%61: Galatasaray, maç boyunca topa hakim oldu. Rakibinin oyunu kurmasına izin vermeyen sarı kırmızılılar, maç boyunca %61 oranında topa sahip oldu. Hatayspor %39 oranında topa hakim oldu.

77: Maçın en çok topla buluşan ismi, 90 dakika sahada kalıp tam 77 kez topla buluşan Christian Luyindama oldu.

%80: Fatih Terim'in öğrencileri kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek oranda pas isabetini bu maçta da gösterdi. Kazanılan maçlarda %80'den yüksek isabet gördüğümüz takım bu maçta tam sınırda kalsa da yine rakibine oranla yüksek bir pas isabet yüzdesi elde etti. Galatasaray, %80 oranında başarılı pas yaparken Hatayspor %70 oranında pas isabeti sağladı. 90 dakika sahada kalan oyunculardan en yüksek pas yüzdesine sahip isim Galatasaray'ın yeni transferi Victor Nelsson oldu. Nelsson 60 pasın 54'ünü başarıyla takım arkadaşına ulaştırarak %90 oranında pas isabeti sağladı. Maçın en fazla başarılı pas atan ismi de 64 pasın 55'ini takım arkadaşına başarıyla ulaştıran Christian Luyindama oldu.

359: Galatasaray bu mücadelede toplam 359 başarılı pas yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0