UEL | İskoçya'da kaza yok!

UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü ön eleme turunun rövanş karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda St. Johnstone ile karşılaştı. McDiarmid Park'ta oynanılan karşılaşmada takımımız sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak adını play-off turuna yazdırdı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Mbaye Diagne, Kerem Aktürkoğlu, Sofiane Feghouli ve Emre Kılınç'tan geldi. 

İstanbul'da oynanılan ilk maçta alınan 1-1'lik skorla ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim rövanş karşılaşmasında ideal kadrosunda değişikliğe gitti. Fernando Muslera'nın kırmızı kart cezalısı olmasının ardından kalede İsmail Çipe görev yaparken, savunmada Sacha Boey - Marcao - Luyindama - Patrick van Aanholt dörtlüsü yer aldı. Orta alanda Taylan Antalyalı - Berkan Kutlu ve Sofiane Feghouli'ye şans veren Terim, öndeki hücum hattında da Arda Turan - Kerem Aktürkoğlu ve Mbaye Diagne'yi sahaya sürdü. Karşılaşmanın genelinde oyuna hakim olan Galatasaray, ilk ciddi atağı da gerçekleştiren taraf oldu. Mücadelenin beşinci dakikasında Kerem sağ kanattan rakip kaleye sokulurken, pasını Feghouli'ye çıkarttı. Cezayirlinin şutu rakip kaleci Clark'ta kaldı. Dakikalar 17'i gösterdiğinde Sacha Boey sağ kanatta bindirdiği atakta ceza sahasına girerek pasını Arda Turan'a çıkarttı. Arda'nın gelişine şutu zayıf kaldı ve kaleci Clark bir kez daha kontrol etti. Takımımız karşılaşmada aradığı golü 28. dakikada Mbaye Diagne'nin ayağından buldu. Sol kanattan gelişen atakta Patrick van Aanholt hızlı oynadı ve Kerem çabuk bir şekilde topu ileriye oynadı. Savunma arkasına koşu atan Mbaye Diagne ceza sahası içerisinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturmayı başardı; 1-0. Golün ardından topun ve oyunun hakimiyetini tamamen eline alan takımımız rakip yarı alanda aradığı fırsatları bulamadı. Rakip takımın sol köşe gönderinden arka direğine gönderilen topta Kerr, kalemize doğru bir kafa vuruşu yaptı. Kane ve İsmail Çipe arasında yaşanan karambol sonrasında İsmail topu kontrol edemedi ve top ağlarımızla buluşarak skora denge geldi; 1-1. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili bir başlangıç yapmak isteyen Galatasaray'da ilk yarının etkisiz isimlerinden Sofiane Feghouli ilk atakta etkili oldu. Cezayirli oyuncunun pasıyla Patrick van Aanholt süratle sol taraftan ceza sahasına girerken Diagne'ye ortaladı. Senegallinin vuruşunda top kaleye paralel bir şekilde gitti. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Hollandalı sol bekimiz Patrick, serbest vuruşta pasını Kerem'e gönderdi. Kerem'in içeriye çevirdiği topta Kerr topu uzaklaştırdı. Mücadelede dakikalar 64'ü gösterdiğinde Berkan Kutlu merkezden dikine oynadığı pozisyonda Arda Turan'ın nefis pasında Kerem topla buluştu ve genç oyuncu net bir vuruşla skoru 2-1'e taşıdı. Golden beş dakika sonra Kerem'in başrolde olduğu pozisyonda Sofiane Feghouli ceza sahası dışında topla buluştu. Cezayirli oyuncu şık bir çalımla önünü açarken, şutunda topu ağlarla buluşturarak farkı 2'e çıkarttı. Karşılaşmada dakikalar 90'ı gösterdiğinde İskoç ekibinin soldan kullandığı kornerde Davidson ön direkte tehlikeli bir kafa vuruşu yaptı. İsmail Çipe direk dibinde mükemmel bir kurtarış yaparak gole geçit vermedi. Uzatma dakikalarında 90+2'de hızlı gelişen atağımızda Ryan Babel çalımlarla ceza sahasına girdi ve şut açısını ararken savunma topa ayak koydu. Ancak o bölgede topu takip eden Emre Kılınç düzgün bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi. Bu golden hemen sonra gelişen ev sahibi atağında sağ kanattan sıfıra inen Rooney'in içeriye çevirdiği topta O'Halloran dokundu ancak önce Boey müdahale etti. Müdahalenin ardından altı pasta kalan topa İskoç oyuncu bir kez daha dokundu ve top ağlarla buluşarak maçın skorunu tayin etti. 

Galatasaray maçın tamamında %65 topla oynama istatistiğine ulaşırken, rakip kaleye 9 şut çekti ve bunların tamamında isabet buldu. Galatasaray adına günün yıldızı hiç kuşkusuz Kerem Aktürkoğlu oldu. Genç oyuncu 1 gol - 2 asistlik performansıyla İskoçya deplasmanına damgasını vurdu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0