Cevat Soydaş Turnuvası'na mağlubiyetle başlıyoruz..

Yeni sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Cevat Soydaş Turnuvası'na katılan Galatasaray NEF erkek basketbol takımı turnuvanın ilk maçında ev sahibi TOFAŞ ile karşılaştı. Baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Bursa ekibi üçüncü çeyrekteki oyunuyla 88-78'lik galibiyetle ayrılırken, Ekrem Memnun'un öğrencileri hazırlık etabında 6. maçında ilk mağlubiyetini aldı. 

Tofaş karşısında mücadeleye Dee Bost, Göksenin Köksal, Akoon-Purcell, Sadık Emir Kabaca ve Kerry Blackshear beşiyle başlayan Galatasaray NEF erkek basketbol takımı ilk hücum şansını Ege Arar'ın yaptığı hücum faulle kaçırırken, mücadeledeki ilk basket Tomislav Zubcic'in üç sayılık atışıyla geldi. Karşılaşmanın ilk 5 dakikalık sekansı takımımız adına 9-7'lik üstünlükle geçilirken, çeyreğin bitimine 3.5 dakika kala Galatasaray skorda üstünlüğünü 13-7'e getirse de ev sahibi Tofaş oyuna ortak oldu ve ilk 10 dakikalık bölüm 19-19 eşitlikle sona erdi. İki takım adına ikinci çeyrekte de savunma sertliği devam ederken, ilk 2 dakikalık bölüm 21-21'lik skorla geçildi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk 5 dakikalık bölümün ardından Galatasaray adına skor 36-32 üstünlük bulunurken, ev sahibi ekip devrenin bitimine 3 dakika kala Tomislav Zubcic'in üç sayılık basketiyle maçta uzun bir aradan sonra ilk kez öne (39-38) geçti. Galatasaray'ın hücumda Göksenin - Ege ve Akoon-Purcell ile yaptığı üstüste hatalı tercihler sonrasında Tofaş skor üstünlüğünü korumayı başardı ve soyunma odasına 44-42 önde gitti. 

Oldukça çekişmeli ve savunmaların sertleştiği şekilde başlayan üçüncü çeyrekte ilk 6.5 dakika sonunda skor 55-55'te kilitlenirken, Galatasaray NEF bu bölümden sonra hücumda adeta üretkenlik sorunu yaşadı. Oyunun son 3 dakikalık bölümünde hücumda etkinliğini arttıran Tofaş, farkı açarken Galatasaray NEF'te yapılan basit top kayıplarının üzerine bir de dış atışlarda isabetsizlik artmaya başladığında 13-4'lük seri kaçınılmaz oldu. Başabaş geçen 27 dakikanın ardından 3 dakikalık sekansın ardından Tofaş final periyoduna 68-59 önde girdi. Mücadelenin final periyodundaki ilk basket, 1 dakikanın ardından Yiğit Arslan'dan gelirken ev sahibi takım farkı 13 sayıya çıkarttı. Yiğit'in basketlerinin ardından Ege Arar ile cevap veren Galatasaray NEF, devam eden 2 dakikalık sekansta yalnızca David Kravish'in faul çizgisinden basketleriyle sayı bulabildi. İki takım adına savunmanın sertleştiği dakikalarda Galatasaray NEF erkek basketbol takımında 5 dakika geride kalırken skor ev sahibi takımı adına 77-70 olurken, maçın son bölümü de 5-7 sayı arasında gidip geldi ve üstünlüğü elinde bulunduran Tofaş mücadeleden 10 sayılık farklı galibiyetle ayrıldı. 

Galatasaray NEF erkek basketbol takımında skor dağılımı şu şekilde oldu..

Akoon-Purcell 10, Ege Arar 12, Dee Bost 7, Kerry Blackshear 13, Göksenin Köksal 7, Sadık Emir Kabaca 7, Rıdvan Öncel 2, Eray Aydoğan 3, Okben Ulubay 5, David Kravish 12

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0