Transferlerin maaşı çıktı bile!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu baştan aşağıya yenileyen Galatasaray, maaş bütçesini de ciddi oranda düşürürken ödenen bonservislerin yanı sıra yıllık maaşların düşük olması dikkat çekmişti. 25 milyon Euro bonservis harcamasına karşın 7 milyon Euro maaş ödemesi yapacak olan Galatasaray, sezonun ilk 2 ayı geride kalmadan UEFA gelirleriyle şimdiden bu rakamı amorti etmeyi başardı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray şimdiden yeni yıldızlarının maaşını çıkardı! Sezon başında transfere 25.3 milyon Euro harcayarak tarihin en hareketli dönemlerinden birini yaşayan Burak Elmas yönetimi, oyunculara ödediği maaş bütçesini de 62.5 milyon Euro'dan 48.2 milyon Euro'ya düşürmüştü. Takımın yaş ortalamasını da düşürerek genç ve dinamik bir ekip yaratan Galatasaray yönetimi, bu durumun karşılığını sahada da almaya başladı. 

Cimbom sezonun ilk resmi maçında Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda ekibi PSV'ye diş geçiremese de UEFA Avrupa Ligi'nde St. Johnstone ve Randers'ı eleyerek gruplara kalmasını bildi. Kupa 2'ye katılım parası olarak 3 milyon 63 bin Euro'luk gelir elde eden Galatasaray, son 10 yıllık kulüp sıralamasında 9. sırada yer alması nedeniyle de Avrupa Ligi'ndeki katsayı hissesinden de yararlandı. Bu nedenle yüzde 15'lik bir gelir daha sağlayan temsilcimiz 3 milyon 168 bin Euro'yu da kasasına koydu. Gruptaki ilk maçında da İtalyan temsilcisi Lazio'yu 1-0 deviren Galatasaray 630 bin Euro'luk galibiyet priminin de sahibi oldu. Fatih Terim önderliğindeki Sarı-Kırmızılılar böylece şimdiden UEFA Avrupa Ligi'nden 6 milyon 861 bin Euro (69.4 milyon TL) gelir elde etmeye hak kazandı. 

Yeni sezon öncesinde tam 10 ismi kadrosuna katan Aslan söz konusu futbolculara toplamda senelik 7 milyon 90 bin Euro ödeyecek. Yani Galatasaray henüz Eylül ayı dahi sona ermeden sadece UEFA'dan kazandığı parayla, yeni yıldızlarının yıllık maaşlarının neredeyse tamamını çıkarmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0