Derbide kazanan Galatasaray NEF!

Yeni sezon öncesinde hazırlıklarını sürdüren Galatasaray NEF erkek basketbol takımı, katıldığı turnuvanın son gününde Fenerbahçe Beko ile karşılaştı. Rakibi karşısında geriye düşen Galatasaray NEF, ilk çeyrek sonunda öne geçtiği karşılaşmadan 16 sayılık farklı galibiyetle ayrılmasını bildi. Ekrem Memnun'un ihraç edildiği mücadelede 23 sayı - 11 asistlik performansıyla yeni transferimiz Dee Bost galibiyette başrol oynadı. 

Cevat Soydaş Turnuvası'nın ilk gününde Tofaş'a kaybeden Galatasaray, ikinci gününde Gaziantep Basketbol karşısında kazanarak üçüncülük maçını oynama hakkı kazanmıştı. Sakatlıkları nedeniyle takımımızda Göksenin Köksal, David Kravish ve Melo Trimble'ın forma giymediği mücadelede konuk ekip tam kadro sahaya çıktı. Galatasaray NEF erkek basketbol takımı mücadeleye Dee Bost, Akoon-Purcell, Sadık Emir Kabaca, Okben Ulubay ve Kerry Blackshear beşiyle başladı. Sırp baş antrenör Aleksandar Djordjevic yönetimindeki Fenerbahçe Beko ise karşılaşmaya Tarık Biberovic, Pierria Henry, Melih Mahmutoğlu, Danilo Barthel ve Jan Vesely beşiyle başladı. 

Mücadelenin ilk 2 dakikalık bölümünde Fenerbahçe Beko üstün bir oyun ortaya koyarken, hücumda tıkanan Galatasaray NEF rakip potada isabet kaydedemedi ve oyunun bu bölümü 7-0'lık üstünlükle geçildi. Fenerbahçe lehine oluşan bu skor sonrasında molasına başvuran Ekrem Memnun, maça başladığı beşte herhangi bir değişiklik yapmazken mola dönüşünde Kerry Blackshear ve Akoon-Purcell'in basketleriyle takımımız rakibine 5-0'lık seriyle cevap verdi. Mücadelede ilk 6 dakikalık sekans Fenerbahçe Beko lehine 14-6'lık skorla geçilirken, Galatasaray NEF özellikle hücum hattında pas hatalarıyla dikkat çekti. Hücumda ilerleyen bölümde Akoon-Purcell ve Dee Bost ile skor üretmeye başlayan Galatasaray, tabir-i caizse her hücumda farkı azaltarak skora ortak oldu. Mücadelede ilk çeyreğin bitimine 1.30 dakika kala Eray Aydoğan'ın basketiyle öne geçen Galatasaray, rakip takımın dış atışlarda isabetsiz tercihlerine boyalı alanda Blackshear'in basket faulleriyle cevap vererek ilk çeyreği 22-19 üstünlükle geçmeyi başardı. İkinci çeyreğe arka arkaya basketlerle başlayan Galatasaray, devam eden bölümde 2 dakika boyunca rakip potada isabet bulamazken devrenin bitimine 7 dakika kala skor Galatasaray lehine 29-27 olarak geçildi. Uzun süren sessizliği, üstüste iki hücum ribaundunu alan Ege Arar'ın pasında tepeden üçlüğü gönderen Dee Bost bozarken, karşılıklı basketlerin ardından mücadeleye damgasını vuran olay bitime 4.5 dakika kala yaşandı. Devrenin bitimine 4:28 dakika kala hücum süresinin bitimine 0.3 saniye kenardan top çıkartan Fenerbahçe Beko, dip çizgide Pierria Henry ile turnike sonrasında basket buldu. Ancak pozisyon sonrasında Ekrem Memnun, gerçekleşen adımlamanın 0.3 saniye içerisinde FIBA oyun kurallarına göre mümkün olmadığına* yönelik itirazı sonrasında iki teknik faulle oyundan ihraç edildi. Teknik fauller sonrasında Fenerbahçe Beko adına Melih Mahmutoğlu çizgide hata yapmadı ve skoru 36-32'e getirdi. Yaşanan bu gerilimin ardından savunmasını sertleştiren Galatasaray NEF, hücumda da Dee Bost önderliğinde rakibine adeta kabus gibi çöktü ve devreyi 50-39'luk üstünlükle geçti. 

Üçüncü çeyrekte ilk basketini 2.5 dakika sonra bulan Galatasaray NEF, dış atışlarda Okben & Sadık ikilisine Dee Bost'un da katkısıyla ilk 5 dakikalık sekansı 57-46'lık üstünlükle geçti. Karşılıklı basketlerin ardından oyunun üstünlüğünü elinde tutmaya devam eden Galatasaray NEF, hücumda özellikle tüm oyuncularının da sorumluluk almasıyla farkı açmaya devam etti. Sadık Emir Kabaca'nın oyunun son bölümünde skor ürettiği dakikalarda Kerry Blackshear'in da dışarıdan süpriz şutları farkı 15 sayıya kadar çekti ve üçüncü çeyrek 69-54'lük skorla tamamlandı. Mücadelenin final periyoduna Akoon-Purcell'in basketiyle başlayan Galatasaray NEF, sert savunmasıyla rakibine kolay basket şansı tanımazken Dee Bost'un üç sayılık basketiyle ilk 2 dakikalık bölümde farkı 20 sayıya çekti. Karşılıklı üç sayılık basketlerin ardından Fenerbahçe Beko her ne kadar farkı düşürmeye çalışsa da, hücumda rakip potada skor üretmeye devam eden Galatasaray NEF savunmada da boyalı alanı iyi kapatarak rakibini dış atışlara yöneltti. Mücadelede 20 sayılık farkı korumayı başaran takımımız boyalı alanda Kerry Blackshear'in dikkat çeken performansına kısalardan da destek almayı başardı ve oyunun son bölümüne 89-71 önde girmeyi başardı. Mücadelenin son dakikası iki takımın karşılıklı faulleriyle geçilirken, Galatasaray NEF erkek basketbol takımı sahadan 91-75'lik galibiyetle ayrılarak sezon öncesinde katıldığı Cevat Soydaş Turnuvası'nı üçüncü sırada tamamladı. 

Rakibi karşısında 20/33 iki sayılık isabet, 14/29 üç sayılık isabet bulan Galatasaray NEF, hücumda 26 basketini de asist üzerinden buldu. İstatistiksel olarak hemen hemen her alanda Fenerbahçe Beko'dan daha iyi olan Ekrem Memnun'un öğrencilerinde skor dağılımı şu şekilde oldu..

Akoon-Purcell 17 sayı, Sadık Emir Kabaca 10 sayı, Okben Ulubay 9 sayı, Dee Bost 23 sayı, Kerry Blackshear 22 sayı, Rıdvan Öncel 3 sayı, Eray Aydoğan 2 sayı, Ege Arar 2 sayı, Canberk Kuş 3 sayı 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0