Gaziantep Basketbol'u deviriyoruz!

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında TOFAŞ'ın ev sahipliğinde düzenlenen Cevat Soydaş Turnuvası'nda mücadele eden Galatasaray NEF erkek basketbol takımı, turnuvanın ikinci gününde Gaziantep Basketbol ile karşılaştı. Ekrem Memnun'un öğrencileri baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 77-68'lik galibiyetle ayrıldı. 

Turnuvanın ilk gününde Tofaş maçının ardından hissettikleri ağrıları nedeniyle Göksenin Köksal ve David Kravish'in yanı sıra sakatlığı süren Melo Trimble mücadelede forma giymedi. Bu isimlerin yokluğu nedeniyle 10 kişilik maç kadrosuyla sahaya çıkan Galatasaray NEF, mücadeleye Dee Bost, Akoon-Purcell, Okben Ulubay, Sadık Emir Kabaca ve Kerry Blackshear beşiyle başladı. Karşılaşmada ilk hücum Galatasaray NEF adına olurken, yapılan faul sonrasında serbest atış çizgisine gelen Akoon-Purcell takımımızın ilk basketini kaydetti. İki takımın hücumdaki isabetsiz atışları sonrasında mücadelede ilk 5 dakika Galatasaray adına 7-6'lik üstünlükle geçerken, takımımız adına en dikkat çeken bölüm çeyreğin son 3 dakikalık sekansında oldu. Mücadelede son 3 dakikaya 8-16 önde giren Ekrem Memnun'un öğrencileri, basit hatalara ek olarak kötü pas tercihleri ve isabetsiz atışlarına karşılık savunmada rakibine direnç göstermekte zorlanınca çeyreği 19-16 geride kapattı. İkinci çeyreğin de ilk basketi Gaziantep Basketbol'dan gelirken skor 21-16 oldu. Hücumda boyalı bölgede Ege Arar ile etkili olan takımımızda dış atışlarda da Emir ve Okben'den de katkı gelmeye başlayınca Galatasaray yeniden oyuna ortak oldu ve devrenin son bölümüne 30-28'lik skorla girildi. Son dakikada hücumda neredeyse her oyunundan basketle dönen takımımız adına devrenin son sözünü Dee Bost söyledi ve Galatasaray soyunma odasına 39-37 önde gitti. 

Bir gün önce Tofaş karşısında üçüncü çeyreğin son bölümünde geriye düşen ve toparlanamayan Galatasaray NEF, bu sefer tam tersi bir performans sergiledi. Üçüncü çeyreğe Akoon-Purcell'in basketiyle başlayan takımımız savunmada rakibi karşısında sertlik düzeyini arttırırken hücumda da Kerry Blackshear ile skor üretmeyi sürdürdü. Çeyrekte ilk 5 dakika sona erdiğinde tabelada farkı 9 sayıya kadar çıkartan Galatasaray NEF, zaman zaman rakibinin 4-0 veya 6-0'lık serilerine engel olamasa da oyunun kontrolünü elinde tutmayı bildi. Son bir dakikalık bölümde genç oyuncu Canberk Kuş'un ürettiği 5 sayılık sekansın ardından Ekrem Memnun'un öğrencileri çeyrek sonunda farkı çift hanelere taşıdı ve 60-49'luk üstünlükle final periyoduna gitti. Mücadelede son 10 dakikalık bölümünde iki takım ilk 2 dakika hücumdan eli boş dönerken, bu kısır döngüyü orta mesafe şutunda isabet bulan Akoon-Purcell bozdu. Amerikalı oyuncuya zaman zaman vatandaşı Kerry Blackshear destek verirken, iki takımın da kötü hücum yüzdesi devam etti ve mücadelede son 5 dakikalık bölüme 66-53 üstünlükle girildi. Rakibinin 6-0'lık serisine Okben'in üçlüğüyle cevap veren Galatasaray, mücadelenin son bölümünde dış atışlarla ayakta kalmaya çalışırken Gaziantep Basketbol ekibi bulduğu basketlerle farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Akoon-Purcell'in üçlüğüyle son dakikaya 66-75'lik skorla önde giren Galatasaray NEF hata yapmadı ve sahadan 68-77'lik galibiyetle ayrılarak grubunu ikinci sırada tamamladı. 

Galatasaray NEF adına mücadelede 19 sayı üreten Akoon-Purcell karşılaşmanın en skorer ismi olurken, tecrübeli oyuncu dış atışlarda 1/5 gibi bir oran yakalaması günün dikkat çeken istatistiklerinden birisi oldu. Galatasaray'da dikkat çeken bir başka isim üç sayı çizgisinin gerisinden 4/7 isabet bularak mücadeleyi 14 sayı ile tamamlayan Okben Ulubay oldu. 

Galatasaray NEF erkek basketbol takımında skor dağılımı şu şekildeydi..

Akoon-Purcell 19 sayı, Sadık Emir Kabaca 7 sayı, Okben Ulubay 14 sayı, Dee Bost 4 sayı, Kerry Blackshear 13 sayı, Eray Aydoğan 5 sayı, Ege Arar 8 sayı, Canberk Kuş 7 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0