Son 32 sezonun en kötü başlangıcı!

Kayseri deplasmanında aldığı mağlubiyetin ardından ligde galibiyet hasreti 4 maça çıkan Galatasaray'da kötü istatistiklere bir yenisi daha eklendi. Süper Lig'de geride kalan 32 sezon içerisinde en kötü sezon başlangıcını yapan Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, ayrıca en az puan topladığı dönemi de geride bıraktı.

Süper Lig'in 6. haftasında konuk olduğu Yukatel Kayserispor'a 2-1 yenilerek puan kayıplarına engel olamayan Galatasaray, son 32 sezonun en kötü lig başlangıcını yaptı. Şampiyonlar Ligi elemeleri nedeniyle Haziran ayında sezonu açan Galatasaray, lige de Giresunspor (2-0) ve Atakaş Hatayspor (2-1) galibiyetleriyle başladı. Terim'in öğrencileri milli ara öncesinde Kasımpaşa, ardından da Trabzonspor ile 2-2'lik skorlarla berabere kaldı. Galatasaray son iki maçında ise Aytemiz Alanyaspor'a 1-0, Yukatel Kayserispor'a 3-0 mağlup oldu.

SON 32 SEZONUN EN KÖTÜSÜ
Ligin geride kalan bölümünde 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda 8 puan toplayan Galatasaray, 6. haftalar itibarıyla son 32 sezonun en verimsiz dönemini geçirdi. 1989-1990 sezonunun ilk 6 haftasında 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 7 puan kazanan sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 31 sezonun aynı dönemlerinde en az 9 puan elde etti.

TERİM YÖNETİMİNDEKİ EN AZ PUAN
Galatasaray, büyük başarılar yaşadığı teknik direktör Fatih Terim yönetiminde başladığı sezonlarda ilk 6 haftalık periyottaki en az puanı bu dönem topladı. Sarı-kırmızılı takım, tecrübeli teknik adam yönetiminde 12. kez 6. haftayı geride bıraktı. Galatasaray, Terim ile bu periyottaki en fazla puanı ise 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan aldığı 1998-1999 sezonunda kazandı.

Fatih Terim ayrıca teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray'ın başında çıktığı 408 karşılaşmada ilk kez üst üste iki lig maçını da gol atamadan kaybetti. Aslan bir önceki sınavında Alanya'ya tek golle yenilmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0