13 resmi maç, 13 farklı ilk 11!

Süper Lig'de son dört maçtır kazanamayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim son olarak oynanılan Kayserispor maçında rotasyon yaparken, ilginç bir istatistiği de beraberinde getirdi. Şampiyonlar Ligi elemeleri nedeniyle sezonu erken açan Galatasaray, bu sezon oynadığı 13. resmi maçında 13 farklı ilk 11 ile oynamış oldu.

Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçında Lazio'yu iyi bir oyunla mağlup eden Galatasaray, ligde İstediği sonuçları almaktan bir hayli uzak.. Son iki maçını kaybeden, daha önce de rakipleri karşısında 2 farklı öne geçmesine karşın 2 kez sahadan beraberlikle ayrılan Galatasaray henüz kadro istikrarını sağlayabilmiş değil. Pazar günü evinde Alanyaspor'a kaybeden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, sakat ve cezalı oyuncuların yanı sıra bir de 3 oyuncusunu rotasyona sokunca Kayseri deplasmanına 8 oyuncu eksik gelmiş oldu. 3 günde 6 farklı isme görev veren deneyimli teknik adam Alpaslan, Assunçao, Emre Kılınç, Feghouli, Oğulcan ve Mohamed'i dün oynanan karşılaşmada ilk 11'e koydu. Ancak bu 11 de bekleneni veremedi ve 2-0 biten ilk yarı sonunda ikinci devreye G.Saray 3 değişiklikle girdi. Bunlarla birlikte son 4 maçta ilk 45 dakikalar sonunda Galatasaray'ın yaptığı toplam değişiklik sayısı 10 oldu.

Sezonu erken açan ve 14 Haziran'da çimlere ayak basan Galatasaray şu ana kadar 13 maça çıkarken, Fatih Terim bu 13 karşılaşmaya 13 farklı 11 sürdü. 26 farklı futbolcuya forma şansı veren Terim, aynı zamanda ligin de en fazla farklı oyuncuya şans veren teknik direktörü durumunda bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0