Süper Lig: Galibiyet hasreti bitti!

Galatasaray, ligin 7. haftasında 3 puan özlemine Göztepe karşısında son verdi. 4 haftadır kazanamayan Fatih Terim'in öğrencileri kendi sahasında zor da olsa kazanmasını bildi ve 7. hafta sonunda puanını 11'e çıkarttı. Maçın açılışı İzmir'in sarı kırmızılı ekibi tarafından yapılsa da 2. yarıda Galatasaray hem skoru hem oyunu almayı başardı. 

Halil Dervişoğlu'nun çok uzaklardan çektiği şut İrfan Can'ın hatası sonucu gol oldu. Ardından Olimpiu Morutan'ın taç çizgisinde topla buluştuktan sonra Messivari golüyle maç 2-1 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı. Galatasaray'ın uzun süre sonra kazandığı 3 puanlık maçta kim ne yaptı? Takımlar nasıl oynadı? Üstünlük hangi taraftaydı? Hep birlikte maçın hikayesini bir de istatistiklerin dilinden okuyalım..

4: Galatasaray, rakip ceza sahasına toplam 19 kez orta açtı ve bu ortaların 4 tanesi hedefi buldu ve %21 oranında orta isabeti sağladı. Göztepe ise Galatasaray ceza sahasına 15 orta açtı ve bu ortaların 1 tanesi hedefi buldu. İzmir ekibi %7 oranında orda isabetiyle maçı bitirdi.

6: Zorlu 90 dakikanın en fazla adam geçen ismi Olimpiu Morutan oldu. Morutan, 8 adam geçme denemesinin 6'sından başarıyla çıktı.

7: Bu zorlu mücadelede Galatasaray toplam 7 kez pas arası yaptı. Deplasman ekibi ise 12 kez pas arası yaptı. Maçın en fazla pas arası yapan ismi 3 kez başarıyla pas kesen Obinna Nwobodo oldu.

10: Taraflar bu zorlu mücadelede eşit oranda köşe vuruşu kullandı. Sarı kırmızılı ekipler 5'er kez köşe vuruşu kullandı.

14: Fatih Terim'in öğrencileri İrfan Can Eğribayat'ın koruduğu kaleye toplam 14 kez şut çekti. Bu şutların 6 tanesi ceza sahası dışından olurken çekilen şutların 5 tanesi kaleyi buldu. İzmir ekibi ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 6 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi kaleyi bulurken çekilen şutların 1 tanesi kaleyi buldu ve gol oldu. Maçın en fazla şut çeken ismi 3 şutundan 1'i kaleyi bulan ve gol olan Halil İbrahim Dervişoğlu oldu.

15: Galatasaray, defanstan toplam 15 kez top uzaklaştırdı. Göztepe ise 17 kez defanstan top uzaklaştırarak bu alanda Galatasaray'ın önünde yer aldı. Maçın en çok top uzaklaştıran ismi Göztepeli Wilker Ángel (6) oldu. Göztepeli futbolcuyu Victor Nelsson 5 kez top uzaklaştırma istatistiğiyle takip etti.

27: Maçın hakemi Ali Şansalan, mücadeleyi toplam 27 kez faul nedeniyle durdurdu. Bu faullerin 15 tanesini Galatasaray yaparken 12 tanesini Göztepe yaptı. Galatasaraylı 3 futbolcu bu fauller sonucu sarı kart ile cezalandırıldı. Halil Dervişoğlu, Alexandru Cicaldau ve Patrick van Aanholt sarı kart gördüler. ,

%56: Galatasaray, kendi sahasında Alanyaspor maçına benzer bir oyun anlayışı sergiledi. Neyse ki sonuç aynı olmadı. Oyun üstünlüğünü elinde tutan İstanbul'un sarı kırmızısı %56 oranında topla oynadı. Göztepe ise %44 oranında top hakimiyeti sağladı.

%61: Galatasaray, ikili mücadele kazanma oranında rakibine fazlasıyla üstünlük kurdu. Fiziki açıdan daha diri gözüken Fatih Terim'in öğrencileri %61 oranında ikili mücadele kazandı. Maçın en fazla ikili mücadele kazanan ismi 20 mücadelenin 12'sini kazanan Olimpiu Morutan oldu. Morutan'ı girdiği 17 mücadelenin 11'ini kazanan Kerem Aktürkoğlu takip etti. 

%63: Galatasaray, top kapma başarısı başlığı altında rakibinin gerisinde kaldı. Girilen mücadelelerin %63'ünden İstanbul ekibi başarıyla çıkarken %67'sinden İzmir ekibi başarıyla çıktı. Maçın en çok top kapan isimleri Alpaslan Öztürk ve Halil Dervişoğlu oldu (4).

%63: Fatih Terim'in öğrencileri ikili mücadele kazanmanın yanı sıra rakibine hava topu kazanma oranında da fazlasıyla üstünlük sağladı. Galatasaray, %63 oranında hava topu kazanırken Göztepe %37 oranında hava topu kazandı. Maçın en fazla hava topu kazanan ismi 2. yarı oyuna giren Mbaye Diagne oldu.

%81: Galatasaray, kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek oranda pas isabeti istatistiğini bu maçta da devam etti. İstanbul'un sarı kırmızısı %81 oranında başarılı pas yaptı. İzmir'in sarı kırmızılı ekibi ise %74 oranında başarılı pas yaptı. Maçın en fazla isabetli pas yapan ismi 66 pasın 61'ini takım arkadaşına başarıyla ulaştıran Berkan Kutlu oldu. Maçın en yüksek oranda isabetli pas yapan ismi ise %96 oranında başarılı pas yapan Victor Nelsson oldu (54/56).

92: Maçın en fazla topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalıp 92 kez topla buluşan Patrick van Aanholt oldu.

12.1 km: Berkan Kutlu, takımımızın orta sahadaki dinamosu olmaya devam ediyor. Göztepe karşısında da maçın en fazla koşan ismi olan Berkan bu mücadelede tam 12.194 metre koşarak takımını bu alanda sırtladı. Berkan'ı, takım arkadaşı Alexandru Cicaldau 11.267 metrelik koşusuyla takip ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0