STSL | Geri dönüş!

Süper Lig'de dört maçtır kazanamayan Galatasaray, ligin 7. haftasında Göztepe'yi evinde ağırladı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Terim'in öğrencileri, mücadelenin ikinci yarısında Halil Dervişoğlu ve Olimpiu Morutan'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Hafta içerisinde Kayseri deplasmanından 3 gollü şok bir yenilgi alan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, yaptığı zorunlu rotasyonun yanı sıra takımın saha içerisinde hiç bir varlık gösterememesinin ardından Göztepe karşısında ideal kadrosuna döndü. Muslera'nın önünde savunmada Yedlin, Luyindama, Nelsson, Van Aanholt dörtlüsüne şans veren Terim orta alanda da Berkan, Cicaldau, Feghouli üçlüsünü görevlendirirken hücum hattını da Morutan, Kerem ve Halil üçlüsüyle oluşturdu. Mücadelenin ilk dakikasında Feghouli'nin sağ taraftan ceza sahasına ortasında Halil Dervişoğlu ön direğe kayarak hamle yaptı ve net bir fırsatı değerlendiremedi. Bir kaç dakika sonra Halil ceza sahasına soldan girdi ancak kaleye vurmak istediği pozisyonda savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi. Kullanılan korner sonrasında Patrick Van Aanholt'un ortasını savunma karşılarken, Morutan ceza sahası önünde topu kontrol etti ve önünü açtı. Rumen oyuncunun yerden sert şutu az farkla dışarıya çıktı. Galatasaray adına ilk yarının en net pozisyonlarından birisini Halil Dervişoğlu bir kez daha değerlendiremedi. Mücadelenin ilk dakikasında gelişen atağın bir benzeri olarak 18. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Feghouli'nin yerden nefis ortasında Halil penaltı noktası üzerinde topu kontrol etti ancak dönerek çok etkisiz bir vuruş yaparak topu rakip kalecinin kontrolüne bıraktı. Bu dakikadan itibaren oyun iki takım adına ortada bir hal alırken, Galatasaray adına ikinci büyük gol şansını Halil Dervişoğlu bir kez daha harcadı. Ön alanda yapılan pres sonrasında Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat'ın pası kısa düşerken, Halil topu kontrol etti ve kaleciden sıyrıldı. Genç oyuncu bomboş durumdaki takım arkadaşı Feghouli'ye vermek yerine 2 kişi arasından kaleye vurdu ancak savunma kademeye girerek tehlikeyi önledi. Dakikalar 41'i gösterdiğinde Morutan'ın nefis pasında Van Aanholt sol taraftan ceza sahasına girdi ve rakibinden kurtuldu. Hollandalı oyuncunun şutunda savunma yatarak topa hamle yaptı. Galatasaray rakip yarı alanda baskısını arttırdığı bu dakikalarda kalesinde sürpriz bir gol gördü. Luyindama'nın orta alanda pasla çıkmak istediği sırada Halil Akbunar araya girerek topu kazandı ve savunma arkasına hareketlenen Ndiaye'nin önüne uzun oynadı. Pozisyon içerisinde Muslera kalesini terk ederken, Ndiaye yaklaşık 30 metreden plase vuruşunda topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından ilk yarıda başka bir pozisyon olmadı ve ilk yarı konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi. 

İlk yarı sonunda Galatasaray'ın topla oynama yüzdesi %59 olurken, rakip kaleye çekilen 5 şutta yalnızca 1 kez isabet bulabildi. Fatih Terim'in öğrencileri mücadelede %84 pas isabet oranıyla toplamda 248 isabetli pas yaptı. 

Galatasaray'da ikinci yarı öncesinde teknik direktör Fatih Terim iki oyuncu değişikliğine gitti. Deneyimli teknik adam Christian Luyindama ve Sofiane Feghouli'yi kenara alırken; Alpaslan Öztürk ve Mbaye Diagne oyuna dahil oldu. İkinci yarıda santrayla birlikte tüm hatlarıyla rakip yarı alana yerleşen Galatasaray, aynı zamanda formasyonunu da 4-4-2 olarak değiştirdi. Diagne'nin fizik gücüyle birlikte rakip stoperleri yıpratmayı hedefleyen Galatasaray, bu hamlenin karşılığını başlar başlamaz aldı. Patrick Van Aanholt'un sol taraftan nefis pasında ceza sahası önünde müsait pozisyondaki Halil topu kontrol edemedi. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra günün şanssız ismi olan genç hücum oyuncusu takımına eşitliği sağlayan golü kaydetti. Ceza sahası dışından rakip kaleye sert bir plase gönderen Halil'in şutu ilk etapta kaleci İrfan Can'da kalırken, genç kaleci topu elinden kaçırdı ve top ağlarla buluştu. Golün ardından rakip kalede etkinliğini arttıran Galatasaray, bir sonraki pozisyona 54. dakikada Cicaldau'yla girdi. Halil'in ceza sahasına etkili ortasında Kerem altı pasta topa dokunamadı. Devam eden atakta Yedlin içeriye ortaladı, Cicaldau gelişine vurmak istedi ancak Rumen oyuncunun penaltı noktası üzerinde ayağı kayınca savunma kademeye girdi. Kaçan bu golün ardından Cicaldau'nun başrolde olduğu pozisyonda Morutan takımımızı öne geçiren golü kaydetti. Oyunun merkezinde topla buluşan Cicaldau sağ tarafa nefis bir pas gönderdi ve Morutan çizgi üzerinde topu kontrol etti. Sağ çaprazdan çalımlarla ceza sahasına giren 21 yaşındaki oyuncu şutunda kaleciyi ters ayakta yakalayarak skoru 2-1'e taşıdı. Golün ardından üstünlüğünü sürdüren ve oyunun kontrolünü de elinde bulunduran Galatasaray, sağ kanattan Yedlin - Morutan ikilisinin geliştirdiği ataklarla rakip ceza sahasında pozisyon aramaya devam etti. Yedlin'in ceza sahasına bindirdiği pozisyonda Halil penaltı noktasında topla buluştu ancak şut imkanı bulamadı. Galatasaray maçtaki üçüncü gole 72. dakikada Cicaldau ile çok yaklaştı ancak bu fırsatı değerlendiremedi. Diagne'nin pası sonrasında ceza sahasına doğru hareketlenen Kerem rakibinin kendisini bozmasıyla birlikte etkisiz bir vuruş yaptı ancak bu şut kaleci İrfan Can'dan döndü. Dönen topa tekte gelişine vuran Cicaldau'nun şutunda kaleci İrfan ayağıyla son anda dokundu ve kornere gitti. Kullanılan korner pozisyonunda rakibinin dirseğiyle yerde kalan Alpaslan Öztürk için hakem "devam" kararı verirken, ilk yarıda Galatasaray ceza sahasında yerde yaşanan karambolde yaklaşık 2 dakika oyunu durduran ve "elle oynama" arayan VAR nedense bu pozisyona müdahale etme gereksinimi duymadı. Dakikalar 78'i gösterdiğinde sağ taraftan açılan orta savunmadan sekerken, Emre Kılınç ceza sahası çizgisi üzerinden kaleye vurdu ancak az farkla dışarıya çıktı. Kalan dakikalarda iki takım adına başka bir pozisyon olmadı ve Galatasaray ligde 4 maç sonra galibiyete ulaşmasını bildi.

Göztepe karşısında geriye düşmesine karşın sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray, maç boyunca %56 topla oynama oranına ulaşırken rakip kaleye 5'i isabetli olmak üzere 14 şut attı. Terim'in öğrencileri maç genelinde de %81 pas isabetiyle toplamda 360 isabetli pas yaptı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0