Turgay Zeytingöz'den pilot takım açıklaması!

Galatasaray NEF erkek basketbol takımının genel menajeri Turgay Zeytingöz geçtiğimiz günlerde konuk olduğu Sports Digitale kanalına yaptığı açıklamada pilot takım konusunda NEF Vakfı'nın bir kulüp kurduğu ve yeni sezonda TB2L'de mücadele edeceklerini açıkladı. Zeytingöz, takımın antrenörlüğüne de milli takım koordinatörü Fikret Doğan'ın getirildiğini açıkladı. Turgay Zeytingöz'ün açıklamalarının bir kısmı şu şekilde..

ALTYAPI YATIRIMLARI
Başından itibaren altyapıda ne yapabiliriz diye konuşurken, buradaki en doğru basamaklamanın bir pilot takım ve altyapıdan yetişen oyuncunun A takıma gelmeden önce oradaki süreci geçirebileceği bir yapı olduğunu düşündük.
Banvit Kırmızı örneğinde olduğu gibi.. Bu sonuçta doğru bir basamaklama. Galatasaray gibi hedefli kulüplerde altyapıdan çıkarttığınız oyuncuyu bir anda A takıma çıkartamıyorsunuz. Eskiden örnekleri var ancak yabancı sayısı böyle değildi. Şuanda altyapı gerçekten zor ve meşakkatli bir süreç.. Altyapıya yatırım yapmak isteyen patrona, bunu anlatamayabilirsiniz. Basketbol altyapısından bahsediyorum, bir oyuncu çıktığı zaman çok fazla riski var. Sakatlık, uyum sağlayamama, ergenliğe geçişinde yaşadığı problemler dışında oyuncun 18 yaşında hiç bir şey söylemeden Amerika'ya koleje gitme şansı var. Aileye de "hayır, gitmesin" diyebilecek durumunuz yok. Çocuğun hayatı, eğitimi vs.. Avrupa'ya gidiş kapısı açık, çok cüzi rakamlara gidiyorlar. FIBA'nın bu noktada biraz daha kısıtlayıcı, çocukların da hakkını yemeden bir uygulama getirmesi gerekiyor. 

PİLOT TAKIM: NEF VAKFI
Bir takım satın almadık, 10 gün içerisinde NEF şirketinin Nef Vakfı Spor Kulübü Derneği olarak bir kulüp kuruldu. Bu kulüp ek katılım sürecinde TB2L'ye başvurduk ve bütün şartları yerine getirdik.
Başvuran tüm kulüpler o lige kabul edildi zaten, sıfırdan bir kulüp kurarak ilk aşamayı tamamladık. İkinci aşama, tabii ki oyuncu almak zorundasınız oraya.. Çok uzun zamandır Galatasaray altyapısının A takıma verdiği çok fazla oyuncu yok. Tabii ki oyuncu almak zorundasınız ancak öncelikle yapmanız gereken şeyler var. Bir tanesi orada iyi yetiştiricilere, iyi eğiticiler ve doğru insanlarla çalışmak. Böyle bir hamle yapıldı. Milli Takımlar Altyapı koordinatörü Fikret Doğan o takımın antrenörü olacak. Bence Türkiye'de basketbol altyapısı konusunda bir kaç isimden birisidir. Çok değerli, kıymetli bir hamle oldu bizim adımıza.. Görüştüğümüz bir kaç tane oyuncu var. Karşıyaka altyapısından yetişmiş Haktan Yavaş bunlardan birisi. Galatasaray altyapısından yetişmiş ve milli takımda oynayan Acar Şen isimli oyuncumuz var, onu da bu sene için A takıma dahil ettik. Bu sene oradaki organizasyon için geçiş senesi olacak. Ama bu işe başlamak önemliydi, sonuçta bu işe başladık ve devamında çok daha güzel şeyler yapacağız. Ciddi bir ekip ve istek var. 

Florya'daki tesiste ciddi bir yenileme çalışmasına başladık. NEF ile birlikte eş zamanlı bunu başlattık. Sahalarda ve fitness salonu maalesef çok eskiydi, Galatasaray'a yakışmayacak şekildeydi. İlk önce bunları düzelterek başladık. Galatasaray altyapısı devam edecek. NEF ile entegrasyona devam edecek olursak, NEF'in pilot takımında oynayan oyuncular aynı zamanda Galatasaray'ın Basketbol Gelişim Ligi'nde oynayan oyuncular olacak. 30 kişilik bir oyuncu havuzumuz var. Pilot takım ve BGL takımı olarak son bir şeklini verip, hem NEF hem Galatasaray olmak üzere Galatasaray altyapısı çatısı altında oluşum olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0